Kerrostalon portaiden kiipeäminen ei ole trendikästä, toisin kuin kuntoportaiden

Viime vuosina on rakennettu kuntoportaita eri puolille Suomea. Ihmiset kapuavat jonossa portaita ylös, nopeuden vaihdellessa kulkijasta riippuen. Portaat kiivettyään voi hengähtää ja nauttia välillä huikeistakin maisemista. Raikkaassa ulkoilmassa on hyvä hengittää. Ehkä portaiden ääreelle on ensin ajettu autolla kauempaakin.

Samaan aikaan saattaa unohtua, että Suomessa on yli 50 tuhatta kerrostaloa, joissa jokaisessa on runsaasti portaita kiivettäväksi. Porraskäytävissä ei toki tunne kasvoilla ilman liikkeitä, auringon lämpöä, eikä myöskään jäätävää vesisadetta. Valkoiset tai harmaat seinät eivät myöskään piristä mieltä, toisin kuin luonnon keskellä oleminen. Vaikuttaa tosin siltä, ettei kukaan edes yritä tehdä porraskäytävistä viihtyisiä.

Miksi kerrostalon portaat jäävät niin vähälle käytölle? Hissin käyttäminen on niin helppoa, varsinkin raskaiden kantamusten kanssa. Kerrostalon portaiden kiipeäminen on niin raskasta, niin tylsää tai niin yksitoikkoista. Trendikästä se ei kuitenkaan ole, toisin kuin kuntoportaiden kiipeäminen. Jokaisella kerrostalossa asuvalla on kuitenkin kuntoportaat jo omassa kotitalossaan. Kotiin palatessaan voikin käyttää portaita hissin sijaan.

 

 

+4

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu