Kuinka avuttomia ihmiset ovat kun Hesarin pitää keksiä heille tekemistä?

Helsingin Sanomat tarjoaa artikkelissaan menovinkkejä loppiaiseen. Tämähän vaikuttaisi ensi näkemältä ihan mukavalta ja viattomalta, että lehteä lukemalla saa ideoita vapaa-ajan viettoon.

Meillä kaikilla on Google käytettävissä, joten omien mieltymystensä pohjalta voi etsiä itseä kiinnostavia asioita. Sama pätee myös ajanvietteiden kohdalla. Ovatko Hesarin tarjoamat vinkit edes sitä, mitä itse haluaa? Onko ihmisestä tullut niin avuton, että lehden pitää kertoa mitä tehdä? Toivottavasti suurin osa ihmisistä osaa vielä tehdä itsenäisiä päätöksiä, eikä toimi niin kuin Hesari ehdottaa.

Valtakunnan suurimman sanomalehden tarjoamialla menovinkeillä on suuri lukijakunta. Kun pääkaupunkiseudun ihmismassat autoineen lähtevät liikkeelle menovinkkien kannustamina, niin ongelmia on tiedossa. Luultavasti kohteessa saatava nautinto vähenee, kun ihmisiä on liikaa. Autoille tarvitaan myös pysäköintialueita, joita ei kuitenkaan ole mahdollista mitoittaa suurien ihmisryntäysten varalle. Auto pitää saada parkkiin, joten autoja aletaan pysäköidä vähän joka paikkaan sikin sokin. Onpahan Hesari artikkelissaan ohjannut ihmisiä luontopolun alkupisteeseen, josta ei edes löydy pysäköintialuetta. Tämä on jo mielestäni vastuutonta.

Helsingin Sanomat haluaa tarjota kaikille kaikkea, mikä on suorastaan mahdoton tehtävä. Lopputuloksen luulisi olevan, että juuri mitään ei tehdä niin hyvin kuin olisi mahdollista.

Netti on täynnä blogeja, joissa jaetaan kokemuksia mitä ihmeellisimmistä asioista. Siitä vain seikkailemaan verkkoon. Parasta olisi ehkä silti vain lähteä ulos yksin tai hyvässä seurassa, pitää silmät auki ja katsoa mitä tulee vastaan. Jos kodin lähistöltä ei löydy yhtään mitään mielenkiintoista, niin ehkä olisi syytä harkita asuinpaikan vaihtoa.

 

+1

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu