Kuinka suuri osa henkilöautoista on liikenteessä samanaikaisesti?

Kaikki tiedämme hyvin, että suuri osa autoista ei ole liikenteessä kuin muutaman tunnin vuorokaudessa. Sitten on niitäkin autoja, jotka ovat käytössä vain muutaman tunnin viikossa. Ja näissä kummassakin tapauksessa auto on todennäköisesti pysäköitynä suurimman osan ajasta, osan ajasta vain jossain muualla.

Olisikin mielenkiintoista tietää, kuinka suuri osa henkilöautoista on liikenteessä samanaikaisesti. Liikkumisen tarpeet huomioiden voidaan tarkastella jotakin tiettyä asuinalueen pysäköintialuetta. Kuinka monta prosenttia autoista on pysäköitynä vuorokauden eri aikoina? Jos parkkipaikalla on aina autoista vähintään esimerkiksi 30 prosenttia, niin tämän luvun perusteella voidaan alkaa miettiä uudelleen pysäköintitarpeita.

Autohan pitää yleensä omistaa, jos sellaista haluaa käyttää. Kerrostalojen ja rivitalojen piha-alueet on hyvin usein luovutettu pitkälti pysäköinnin tarpeisiin. Viihtyisää piha-aluetta ei näin luoda. Lapsilla voisi olla iso alue leikkimiseen, mutta nyt tämä tila on varattu autoille.

Olisiko ehkä aika alkaa miettiä, onko auton omistaminen välttämätöntä? Eikö tärkeämpää ole, että auton saa tarvittaessa helposti ja edullisesti käyttöönsä? Kaupunkiympäristöistä voisi tehdä paljon viihtyisämpiä, jos osa autoista olisi yhteisessä käytössä, jolloin pysäköintitilaa tarvittaisiin paljon vähemmän.

+2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu