Lounaalle yökerhoon, tanssimaan lounasravintolaan

Suomessa on viime aikoina puhuttu ja kirjoitettu kovasti ravintoloista, ja varsinkin niihin liittyvistä rajoituksista. Lounasravintolat, pizzeriat, etniset ravintolat, kahvilat, illallisravintolat, baarit ja yökerhot kaikki ymmärretään ravintoloiksi, vaikka niiden välillä on merkittäviä eroja. Liekö kyse siitä, että lainsäädäntö ei tunne kuin termin ravintola? Jos näin, niin kahviloita ja yökerhoja ei ole oikeastaan olemassakaan. On vain ravintoloita ja ravintoloita, joissa on anniskeluoikeudet.

Kaikki ravintolat laitetaan samalle viivalle. Rajoitusten kannalta ei ole merkitystä, onko asiakaspaikkoja 10 vai 500. Asiakaspaikkoja rajoitetaan silti tilanteen mukaan samoilla prosenttilukemilla. Jos lounaalla nautittaisiin Suomessa alkoholia, niin ravintola noudattaisi anniskeluravintoloita koskevia määräyksiä. Rauhallista ravintolaa ei ilmeisesti ilta-aikaan olekaan, vaan kaikissa sylki lentää samaan tahtiin, joten ilta-aikaan tarvitaan kaikissa ravintoloissa tiukemmat rajoitukset.

Sekavaksihan se menisi, jos ravintolat pitäisi uudelleen luokitella kokonsa, anniskeluoikeuksien ja muiden tyypillisten piirteiden perusteella.

PS. Jos nauttii syömistä enemmän tavaroiden ostamisesta, niin huomenna voi pakkautua ostosparatiiseihin täysin rajoituksetta. Vai tapahtuuko suurin osa ostamisesta verkossa?

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu