Mitä desinfiointiaineiden jatkuvasta käytöstä seuraa?

Koronakriisin aikana desinfiointiaineiden kulutus on kasvanut räjähdysmäisesti. Käytön tarkoituksena on tietysti tuhota koronavirus omista käsistä tai estää sitä leviämästä ihmisen koskettamien esineiden välityksellä muihin. Tämä on toimiva keino koronavirusta, samoin kaikenlaisia haitallisia bakteereja vastaan.

Olen kuitenkin tässä pohtinut, että mitä desinfiointiaineiden lotraamisesta seuraa pitkällä aikavälillä. Normaalisti meitä varoitellaan ylihygienisyydestä. Bakteereja on sekä hyödyllisiä että haitallisia. Desinfiointiaineita käyttämällä tapamme näitä kumpiakin. Saattaa myös käydä niin, että ihmiselle haitalliset bakteerit kehittävät vastustuskykyä desifiointiaineille, samoin kuin antibiooteillekin.

En kirjoita tämän pidempää tekstiä, sillä en ole infektiolääkäri, enkä alan asiantuntija muutenkaan. Minua ei siis kannata uskoa, vaan suosittelen itse perehtymään aiheeseen. Olisin toivonut, että joku asiantuntija olisi kirjoittanut asiasta näin koronakriisin aikana, mutta eipä ole tullut vastaan kirjoituksia. Desinfiointiaineiden pitkäaikaisen käytön vaikutukset ovat kuitenkin pohdituttaneet minua.

Alla olevan linkin avulla voit perehtyä asiaan tarkemmin. Desinfiointiaineiden käytön haitoista löytyy netistä helposti muutakin tietoa.

https://www.studio55.fi/terveys/article/ylihygienialla-vaarallisia-seurauksia-laakari-varoittaa-jynssaamasta-liikaa/3518384#gs.5f2xu2

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu