Mitä kuuluu julkinen sektori?

Poliisillekään ei ehkä pian riitä rahaa. Vanhustenhuolto on ollut retuperällä ties kuinka kauan. Terveysasemilta ei aina saa hoitoa, kun ei ole lääkäreitä. Varhaiskasvatuksen yksikkö saattaa toimia pitkälti ilman pätevää työvoimaa. Liian monet pätevät uupuvat liiallisen työtaakan alla. Peruskoululle suolletaan lisää tehtäviä, samalla kun oppilasaines on entistä haastavampaa ja keskittymiskyvyttömämpää, ehkä myös lähes kielitaidotonta. Opettajat uupuvat, mutta onneksi tilalle voi ottaa reservistä tuoretta verta. Sairaanhoitajilla olisi halu auttaa, mutta ihan jokainen ei ole valmis myymään sielua työnantajalleen.

Teiden kunnossapitoon ei ole riittävästi varoa. Suomi on täynnä huonokuntoisia siltoja. Samaan aikaan kuitenkin toteutetaan kalliita maantieliikenteen infrastruktuurihankkeita. Autolla on mahdollista ajaa vähän kovempaa, kun tie on entistä turvallisempi. Poliisikaan ei ole hidastamassa matkantekoa. Joukkoliikennehankkeisiin on upotettu pääkaupunkiseudulla viimeisen viidentoista vuoden aikana reilusti yli 3 miljardia euroa, ja sama tahti tuntuu jatkuvan, vaikka enää ei kaivetakaan maan alle.  Putket ruostuvat katujen alla, kun niiden uusimiseen ei ole riittävästi varoja.

Eikä rakennuksistakaan osata pitää huolta. Pääkaupunkiseudulta puretaan jatkuvasti kouluja, joista Suomen koulutettu väestö ei osannut huolehtia. Samoin lienee muualla Suomessa. Ensin annetaan kuitenkin tuhansia lasten ja aikuisten sairastua. Lopulta rakennetaan sitten uusi hieno koulu, mutta sitten ei ehkä olekaan varaa palkata riittävästi opettajia.

Ihan aina ei jaksa olla ylpeä suomalaisuudesta.

+3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu