Onko ihminen kuin ilman virustorjuntaa pyörivä tietokone, joka viruksen kohdatessaan kaatuu heti?

Vastaus kysymykseen on tietenkin ei, onneksi. Koronan torjunnassa on keskitytty ensinnäkin siihen, että pidetään näin tietokonetermein ilmaistuna verkkoyhteys katkaistuna. Otetaan etäisyyttä, laitetaan maski erottelemaan virus elimistöstä. Lisäksi on käytetty tietoturvaohjelmistona desifiointiainetta. Tietokoneella ei ole ilman tietoturvaohjelmistoa kovin hyvät mahdollisuudet selvitä hyökkäyksiltä, mutta onneksi ihmisellä elimistössään oma puolustusjärjestelmä. Koronarokotteilla tehostetaan tämän puolustusjärjestelmän toimintaa.

Muutoin tästä ihmisen omasta puolustusjärjestelmästä, sen toimivuudesta tai sen ylläpitämisestä ja huoltamisesta ei ole paljon puhuttu tai kirjoiteltu. Eräs nimettömänä pysyttelevä biolääketieteen tutkija kirjoitti noin puolitoista vuotta sitten seuraavasti:

…kaikkein tärkein keino minkä tahansa viruksen hyökkäyksen varalta on aina ollut ja tulee aina olemaan ihmisen oma puolustuskyky. Jokaisella ihmisellä on kyky tuhota vieraita tunkeilijoita, mutta teho vaihtelee niin ihmisten välillä kuin samalla ihmisellä eri aikoina. Kun muut sairaudet työllistävät puolustusjärjestelmää, uuden hyökkääjän torjuminen on vaikeampaa.   

Ihmisen omaa puolustusjärjestelmää on viimeisten vuosikymmenien aikana merkittävästi heikennetty liiallisella hygieenisyydellä. Tämä samainen tutkija kehottaa myös miettimään, miten desifiointiaineiden käyttö vaikuttaa ihmisen omaan puolustuskykyyn pidemmällä aikavälillä. Antibioottien liiallisen käytön aiheuttaman antibioottiresistenssin johdosta ihmisen puolustusjärjestelmä joutuu taistelemaan myös entistäkin inhottavampien bakteerien kanssa. Koronaviruksen heikentämä elimistö on kovilla, kun antibiooteille vastustuskykyiset bakteerit pääsevät lisääntymään.

Tutkija näkee ihmisen psykofyysisenä kokonaisuutena, jolloin henkinen olo vaikuttaa myös fyysiseen terveyteen. Jo kohta puolitoista vuotta ihmisten hyvää mieltä tuovia sosiaalisia kontakteja on rajoitettu. Samoin ihmisen oman puolustusmekanismin toimintaa tukeva liikunta on ollut vähäisempää. Ruumiin ja mielenkin hyvinvoinnin tärkeä ruokavalion terveellisyys ei välttämättä ole toteutunut. Mieli on ollut stressaantunut kaiken koronauutisoinnin tai rajoitustoimien aiheuttaman työttömyyden johdosta. Stressaantunut mieli ei osaa levätä ja unenlaatukin on heikompaa. Tutkija toteaa: ”…henkinen paha olo tuppaa osumaan lujaa juuri ihmisen puolustusmekanismiin, jonka tässä tilanteessa pitäisi olla huippukunnossa, ettei viheliäinen virus pääsisi tarttumaan…”

Olen pohtinut, että ihmiskunta haluaa ratkaista kaikki ongelmat tieteen ja teknologian avulla. Ilmastonmuutoskin ratkeaa kehittämällä uutta teknologiaa. Uuden teknologian kehittäminen on helppoa siihen verrattuna, että osattaisiin etukäteen nähdä, miten uusi teknologia tai innovaatio muuttaa yhteiskuntaa. Eipä varmaan Steve Jobs myöskään osannut ennakoida, kuinka iPhone tulisi muuttamaan ihmisten käytöstä. Jää vielä nähtäväksi, miten ihmiskunta selviää koronaviruksesta. Muutokset yhteiskunnissa saattavat olla sellaisia, joita kukaan ei osannut ennakoida etukäteen.

 

Kiitän sydämellä nimettömänä pysyttelevän artikkelin kirjoittajaa ja pyydän tämän blogikirjoituksen lukijaa hartaasti tutustumaan tutkijan artikkeliin.

Lähde: https://verkkosaro.sarolehti.net/koronatarina-huutaa-uutta-nakokulmaa/?fbclid=IwAR0exmF6jVPyI5euXJ0N9BNdmQMYRY8xO97SZ2Tz2XRXrLvJQjxvjaaD2ak

+5

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu