Pitäisikö työnantajan maksaa osa etätöissä olevan työntekijän asumismenoista?

Saattaa hyvinkin olla, että taloudessa on kaksi kotona etätöitä tekevää. Ennen etätöitä kaikki työt tehtiin toimistolla. Kotona ei ollut tarkoitus tehdä mitään palkkatyöhön liittyvää, mikä oli huomioitu myös asuntoa ostaessa tarpeellisten neliöiden määrässä. Yhtäkkiä kotona pitäisikin olla kaksi erillistä tilaa töiden tekemiseen. Usein se onnistuu, kun keittiöstä ja makuuhuoneesta tehdään toimisto. Voidaan toki kysyä, mitä tämä tekee asunnon viihtyisyydelle. Makuuhuoneessa vietetäänkin reilusti yli puolet vuorokaudesta. Ruokailu ei ole mahdollista, jos toinen on töissä.

Etätöiden jäädessä pysyväksi ilmiöksi monet ihmiset kyllästyvät, että koti on yhtä toimistoa. Työnantaja tuskin välittää siitä, miltä kodit kotitoimistoineen näyttävät, kunhan työt tulevat tehdyksi. Toki monet ovat nauttineet etätöistä hyvinkin paljon. Mitä jos pariskunta toteaa, että etätyöskentely ei vain yksinkertaisesti toimi, ainakaan senhetkisessä asunnossa?

Työnantajalle etätyöskentely voi olla joissakin tilanteissa erinomainen säästökeino, jos toimistotiloja tarvitaan entistä vähemmän. Tällöin työnantaja kuitenkin siirtää osan kuluista työntekijän maksettavaksi. Herääkin kysymys, pitäisikö työnantajan alkaa maksaa osa työntekijän asumiskuluista? Pidän hieman huolestuttavana ilmiönä sitä, jos ihmiset joutuvat muuttamaan suurempiin asuntoihin etätöiden takia.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu