Putin toteuttaa oppi-isänsä Ivan Ilyinin teesejä

Putin näyttäytyy monille lännessä älykääpiönä jonka aikeista on vaikea ottaa selkoa. Älykääpiömäiset tempaukset ja puheet saavat selityksensä kun  tarkastelee oppi-isien teesejä.

Putinin aikeita ja päätöksentekoa on helpompi seurata kun niitä peilaa hänen itsensäkin useaan kertaan tunnustaman suuren venäläisen filosofin Ivan Ilyinin(1883-1954) tuotantoon. Putinin kerrotaan jopa järjestäneen maanpaossa eläneen Ilyinin uudelleenhautauksen Moskovassa 2005. Putin on kertonut lukeneensa paljon Ilyinin tuotantoa ja pitävänsä sitä merkittävänä. Kyse on siis hyvin suuresta kunnioituksesta.

Putinin mukaan Neuvostoliiton kaatuminen oli 1900-luvun suurin katastrofi. Putinin mukaan hän haluaa tehdä Venäjästä vahvan ja voimakkaan itseluottamuksen omaavan yhtenäisen valtion. Ilyinin mukaan Venäjän keisarinkunnan kaatuminen oli suuri katastrofi, joka lopulta johtui heikkojen ja surkean itsetunnon omaavien venäläisten  toiminnasta päättäjiä kohtaan.

Putin haluaa Ukrainan takaisin Venäjälle kuuluvaksi koska venäläiset ja ukrainalaiset ovat yhtä samaa kansaa. Ilyinin mukaan Ukraina kuului Venäjään ja jokainen joka puhui vastoin tätä ajatusta, oli vapaasti ilmaistuna maanpetturi.

Putin tukee salaa natseja ja äärioikeistoa Euroopassa. Putin toimii pitkälti jäljitellen Hitleriä 30-luvulla. Ilyinin mukaan natsit ja fasistit vain rikkoivat demokratian lukkoja ja he tekivät paljon hyvää. Ilyinin mukaan natseilla ja italialaisilla oli myös hyvä vahva järjestelmä, yhtenäinen kansa ja yksi selkeä johtaja. Ilyin oli monarkisti joka enemmän tai vähemmän salaa ihaili natseja ja fasisteja ja arvosteli samalla juutalaisia.

Putinin mukaan demokratia on heikko ja Venäjä tarvitsee vahvan johtajan. Venäjän tie ei ole Euroopan tie. Ilyinin mukaan demokratia ei toimi mutta ei myöskään puhdas diktatuuri joten Venäjä tarvitsee välimuodon.

Putin ei kunnioita kansaa muuten kuin puheissaan ja kansa tarvitsee vahvaa johtoa. Ilyinin mukaan vahva valtio on yritys jossa kansalaisella on oma tehtävänsä. On olemassa ylimystö joka johtaa kansaa myös hengellisesti ja ihmiset voidaan jakaa yläluokkaan ja alaluokkaan kuuluviksi. Kansa on olemassa yläluokan ja johdon antamien tehtävien suorittamista varten, ei päättämässä. Kansa on päättäjänä säälittävä.

Putinille hengellisyys, kansan syvän historian tunteminen ja vahva armeija ovat hyveitä ja niihin tulee pyrkiä. Venäjällä on ulkoisia vihollisia jotka on nujerrettava. Ilyinin mukaan Venäjän historia ja syvin olemus tulevat jo kaukaa menneisyydestä ja armeijaa tarvitaan ulkoisten vihollisten nujertamiseen. Maata johdetaan vahvalla johdolla, armeijalla ja uskonnolla.

Molempien herrojen mukaan Venäjän keisarikunta oli suuri ihanne. Kun Putin haikailee suuren ja mahtavan Neuvostoliiton perään, teot ja puheet osoittavat hänen haikailevan Venäjän keisarikunnan rajoja siihen kuuluvine maineen. Putinin toinen suuri oppi-isä on Alexander Dugin, jolla on pitkälti samoja mietteitä. Seuraavan kerran kun täällä joku miettii, miksi Putin ajattelee erikoisesti ja haikaileeko hän uusia valloituksia, vastaus voi löytyä oppi-isien teksteistä, ei länsimaisesta filosofiasta.

Lopuksi kerrottakoon vielä että kun Putin piti Krimin valtauksen jälkeen puheen, hän nimenomaan siteerasi Ilyiniä puheessaan.

+11
majuripasi
Hamina

Laskuvarjojoukkueen johtajakoulutuksen saanut, armeijassa ja poliisissa palvellut, vuodesta 2006 lakimiehenä toiminut yrittäjä, nykyisin myös sijoittaja. Asiat sanotaan niin kuin ne ovat, eikä kuten niiden pitäisi olla. Asiantuntijat, faktat ja todennäköisyydet ratkaisevat, älämölö, tunteet ja hyvä fiilis harvemmin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu