Ei niin suuri isänmaallinen sota, Venäjä

Kohta tulee kuluneeksi 80 vuotta siitä kun rakas itänaapurimme hyökkäsi Suomeen ja kahden sodan päätteeksi ryösti Suomelta yli 10 % alueista.

Kun stalinismi on nyky-Venäjällä kovassa nousussa ja idän roistovaltio edelleen hyökkäilee itsenäisiin valtioihin, jopa Euroopassa, on syytä muistuttaa ei niin suuresta isänmaallisesta sodasta. Ennen Suomeen hyökkäystä venäläiset olivat laittomasti hyökänneet Saksan kanssa yhteistyötä tehden Puolaan. On suuri häpeä, että Neuvostoliiton Puolan hyökkäys ja sen muut seuraukset jätettiin tuolloin huomiotta, vaikka tosiasiallisesti se oli yhtä laittomasti kuin Saksa aloittamassa toista maailmansotaa. Neuvostoliiton Suomeen hyökkäys oli yhtä laiton mutta Kansainliitto puuttui vain jälkimmäiseen.

Neuvostoliiton hyökkäykset 1939 ja 1941 Suomeen torjuttiin ja Neuvostoliitto sai molemmissa sodissa turpaan että tukka lähti. Noilta ajoilta on peräisin sanonta että yksi suomalainen vastaa kymmentä ryssää. Neuvostotappiot suomalaisia vastaan olivat karmeat.

Suomalaisen median tehtävä on, vähintäänkin joka vuosi näin marraskuun lopulla, muistuttaa suomalaisia ja venäläisiä siitä, että Neuvostoliiton ryöstöretki Suomeen oli laiton ja Venäjä pitää edelleen hallussaan Suomelta ryöstettyjä alueita. Se, missä vaiheessa Suomi saa ryöstetyt alueet takaisin, on toissijaista. Kun venäläispoliitikkoja vierailee Suomessa, toimittajien tehtävä on kysellä vaikeita, muun muassa 1939-41 tapahtumista ja alueryöstöistä. Suomi ei ole ainoa valtio maailmassa, jolta venäläiset ovat ryöstäneet alueita.

majuripasi

Laskuvarjojoukkueen johtajakoulutuksen saanut, armeijassa ja poliisissa palvellut, vuodesta 2006 lakimiehenä toiminut yrittäjä. Asiat sanotaan niin kuin ne ovat, eikä kuten niiden pitäisi olla. Asiantuntijat, faktat ja todennäköisyydet ratkaisevat, älämölö, tunteet ja hyvä fiilis harvemmin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu