EU alkaa saamaan rivinsä kokoon oikeita pakotteita varten

EU omalta osaltaan alkaa osoittaa koomasta heräämisen merkkejä kun se julkaisi ilmoituksen uusista mahdollisista toimista roistovaltio Venäjää vastaan. USAlta on odotettavissa kovempiakin keinoja.

Heti alkuun pitää todeta että jo nykyiset pakotteet Venäjää vastaan ovat purreet kohtuullisesti. Venäjän talous sakkasi niiden takia vuosiksi ja valtio menettää bkt-tasolla joka vuosi miljardeja edelleen.

USA ei ole toistaiseksi julkaissut omia toimiaan Venäjän mahdollisen suurhyökkäyksen varalta mutta sieltä on odotettavissa todella rankkoja vastatoimia, sotilaallista apua pois lukematta. Mikäli Ukraina haluaa taistella Venäjää vastaan ja tekee sen riittävän raivokkaasti, se takaa jatkossa sotilaallista apua USAlta ja käsittääkseni myös EUlta. Apu voi olla tiedustelutietoa, sotilaskoulutusta, asemateriaali- ja ammustoimituksia, joilla Ukrainaa voidaan tukea jopa vuosia. Venäjällä lienee vielä muistissa sen edeltäjän Afganistan-operaatio 70-80 luvuilta, joka päättyi karmeisiin tappioihin, suurilta osin USAn toimittaman sotilasasiantuntija-avun ja asetoimitusten takia.

EU ja USA voisivat vielä lisätä listaan pari kolme muutakin pakotetta, joilla voi olla ratkaiseva merkitys roistovaltion johtajien päätöksenteossa. Jo ennakkoon pitää tehdä selväksi että kaikki Venäjän johtajat ja kenraalit tullaan mahdollisen hyökkäystilanteen jälkeen etsintäkuuluttamaan kansainvälisesti ja heidät tullaan toimittamaan kansainväliseen rikostuomioistuimeen sotarikoksista syytettyinä. Pakotteisiin osallistuvat maat keskeyttävät menossa olevat Venäjän kanssa sovitut taloudelliset projektinsa, koskien myös muita venäläisiä toimijoita. Venäjälle toimitettavat siviili-ilmailuun tarkoitettavat kone-, varaosa- ja huoltotoimitukset lopetetaan.

Eli, oikeaan suuntaan ollaan menossa. Siitä pisteet EUlle.

+18
majuripasi
Hamina

Laskuvarjojoukkueen johtajakoulutuksen saanut, armeijassa ja poliisissa palvellut, vuodesta 2006 lakimiehenä toiminut yrittäjä, nykyisin myös sijoittaja. Asiat sanotaan niin kuin ne ovat, eikä kuten niiden pitäisi olla. Asiantuntijat, faktat ja todennäköisyydet ratkaisevat, älämölö, tunteet ja hyvä fiilis harvemmin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu