Kauppalehdellä oma Venäjän hyödyllinen idiootti

Aamukahvi melkein läikkyi syliin kun tsekkasin aamun Kauppalehdestä Venäjää koskevan jutun. Kauppalehti näyttää siirtyneen Venäjän hyödyllisten idioottien joukkoon. Onnea uudelle uralle, Kauppalehti.

Jutussa toimittaja Martti Kiuru ilmoittaa että hänestä tuntuu että Venäjä ei suunnittele sotilasoperaatioita tai pakolaisvirtoja Suomeen. Äskettäin Puumalassa löytynyttä Venäjä-oligarkin tekemää militaarimallin helikopterikenttää hän selittää että hänestä tuntuu sen olevan ihan normijuttu. Ja sitten se helmi: hänestä tuntuu siltä että Venäjä ei hyötyisi mitään aggressioista Suomea kohtaan.

Toisaalta on hienoa että nyt myös Kauppalehti on saanut oman hyödyllisen idiootin Putinin agendalle. On kuitenkin kysyttävä, miten toimittaja on selvitellyt jutuilleen faktoja. Ei mitenkään. Nyt mennään musta-tuntuu -olettamalla läpi linjan.

Keski-ikäisen tai vanhenevan suomalaismiehen yksi suurimpia ongelmia on oman ajatuskannan urautuminen. Yksi hölmöimpiä ura-ajatuksia on että hän kuvittelee tuntevansa Venäjän edut paremmin kuin Venäjän hallinto ja maan asevoimat. Se mitä tavallinen suomalaispellervo pitää Venäjän etuna, on vain sen suomalaispellervon kieroutunut käsitys oman ajatusmaailman ylivoimaisuudesta. Pieni vinkki: Venäjä tietää ja osaa määritellä omat etunsa huomattavasti paremmin kuin suomalaispellervot.

Venäjällä on parhaillaan menossa Euroopassa yksi maan historian laajimpia hybridivaiktusoperaatioita ja vain muutama vuosi sitten se kokeili Suomea työntämällä Suomeen tuhansia turvapaikanhakijoita. Suomesta löytyy kiihtyvällä vauhdilla sotilasoperaatioihin suunniteltuja ja jopa venäläisomisteisia kiinteistöjä. Kuinka monta kohdetta on purettu sen jälkeen kun ne paljastuivat? Käsittääkseni ei yhtään.

Mitä tästä voi päätellä? Venäjä on rakentanut Suomeen paraatipaikoille lukuisia sotilaallisiin operaatioihin sopivia ja valmiita kohteita, varastoja ja majoituspaikkoja. Tiedetäänkö näistä tarpeeksi tai tiedetäänkö, mitä varastoista jo tällä hetkellä löytyy?

Tarvittaessa Suomen horjuttaminen erikoisjoukoilla onnistuu helposti tuhannen tai parin miehen voimin. Mikä siis estää Venäjää työntämästä muutamaa kymmentä tuhatta turvapaikanhakijaa rajan yli puutteellisin paperein? Mikä estää näistä tuhatta tai paria katoamasta maan alle? Näinhän jo tapahtui kun kaikkiaan reilu 30.000 tulijaa tunki maahan 2015-2016. Olisihan se hölmöä olettaa että kun tulevaisuudessa ne tuhat tai pari ilman papereita tullutta katoaa turvapaikkaprosessissa, että he ovatkin Venäjän erikoisjoukkoihin kuuluvia jotka taas hakeutuvat jo aiemmin rakennettuihin kohteisiin, täysin riippumatta siitä kenen omistuksessa ne ovat. Kohteethan sopivat edelleen tarkoituksiinsa eli sotilasoperaatioihin. Helikoptereille, erikoisjoukoille, sukellusveneille ja nopeille aluksille rakennetut kohteet todennäköisesti tälläkin hetkellä ovat juuri siinä kunnossa kuten ne on tehtykin. On helppo veikata että vaikka osa kohteista olisi suomalaispellervojen käytössä, erikoisjoukoilla on päiväkahvien juomiseen verrattava keikka ottaa ne haltuun muutaman päivän pikaprojektia varten.

Onneksi meillä on Kauppalehden toimittaja jonka mielestä Venäjällä ei ole tällaisia suunnitelmia Suomen varalle.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/malttia-venaja-hysteriaan/cf5c145d-2dfe-41ea-8ffe-5ae18a22138b

 

+15
majuripasi
Hamina

Laskuvarjojoukkueen johtajakoulutuksen saanut, armeijassa ja poliisissa palvellut, vuodesta 2006 lakimiehenä toiminut yrittäjä, nykyisin myös sijoittaja. Asiat sanotaan niin kuin ne ovat, eikä kuten niiden pitäisi olla. Asiantuntijat, faktat ja todennäköisyydet ratkaisevat, älämölö, tunteet ja hyvä fiilis harvemmin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu