Kausi-influenssa 600 – korona 7

Mediassa ei viitsitä esittää, montako kuollutta tavallinen kausi-influenssa on jättänyt jälkeensä tällä influenssakaudella.

Jos lähdetään tämän hetken olettamasta, että kaudella 2019-2020 (viikot 40-20) normi kausi-influenssa jää tänä vuonna hieman laimeammaksi kuin edellisinä kausina, käytetään arvion pohjaksi ylikuolleisuustilastoja viime influenssakausilta. Niiden mukaan normi kausi-influenssa tappaa noin 1000 suomalaista joka vuosi. HUS:n erään apulaisylilääkärin mukaan kuolleita vuosittain olisi viime vuosina ollut 500-2000 kaudessa.

Viime vuosien lukuihin perustuen meillä Suomessa olisi tällä kaudella tähän mennessä jo 600 kuollutta. Se, kiinnostaako se ketään, on eri asia. Koronaan meillä on kuollut 7, mikä on aiheuttanut paljon mediahuomiota. Kuukausittain normi kausi-influenssa tappaa 100-150 ihmistä, mistä jokainen voi vertailla myös kuukausipohjalta.

THL:n edelleen esittämien lukujen mukaan todellinen tartunnansaaneiden määrä on 20-30-kertainen todettuihin tapauksiin nähden. THL:n arviot alkavat saada maailmalla asiantuntijatukea. Jokainen laskukykyinen voi kysyä, ja ennen kaikkea laskea, mitä se merkitsee koronan yleisvaarallisuuden kannalta. Tavallinen kausi-influenssa tappaa noin 0,1 % tartunnansaaneista.

Norja, Tanska ja Suomi ovat lähteneet nujertamaan koronaa konsteilla, jotka ylittävät kaiken järkevän ajattelun. Ruotsi on liikkeellä järkevin ja tarvittaessa asteittain etenevin toimin. Kaikilla mailla hommat ovat enemmän tai vähemmän hanskassa mutta loppulaskuissa tulee olemaan huomattavat erot. Jokainen päivä kun yhteiskunta on auki, Ruotsi tekee satojen miljoonien eurojen tilin verrattuna muihin maihin.

Piruuttani en laita näkyviin käyttämiäni lähteitä. On myös turha esittää täällä että olen vähättelemässä tautia. En levitä tautia, tottelen määräyksiä, pesen käteni enkä hamstraa vessapaperia. Mielipiteeni esitän veronmaksajana koska joudun osallistumaan laskun maksamiseen.

majuripasi

Laskuvarjojoukkueen johtajakoulutuksen saanut, armeijassa ja poliisissa palvellut, vuodesta 2006 lakimiehenä toiminut yrittäjä. Asiat sanotaan niin kuin ne ovat, eikä kuten niiden pitäisi olla. Asiantuntijat, faktat ja todennäköisyydet ratkaisevat, älämölö, tunteet ja hyvä fiilis harvemmin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu