Kehottaako Elokapina syyllistymään rikoksiin?

Yksi Suomen turhimpia palstatilaa saavia yhteisöjä lienee juuri nyt Elokapina-liike. Liikettä voi perustellusti kuvata myös Älykapina-yhteisönä, jossa hölmöt syyllistyvät rikoksiin toisten hölmöjen yllyttämänä ja jopa kouluttamana.

En itse näe järjen käytöllä ja suurkaupunkien liikenteen sulkemisilla suurta yhteyttä jos tarkoituksena on pelastaa ilmasto. Typerysten lataperseistuminen ajoradalla seisottaa satoja polttomoottoriautoja jotka saastuttavat tempauksen aikana huomattavasti enemmän kuin jos ne saisivat kulkea vapaasti. Kiertoreittien etsiminen ja käyttäminen saastuttavat vielä lisää. Puhumattakaan edes siitä, että älyvapaat tempaukset saattavat raivostuttaa normikansalaista.

Elokapina-liike mainostaa itseään somessa suoran toiminnan liikkeenä, joka  käyttää kansalaistottelemattomuutta ja rikoksia keinona saavuttaa päämääriä. Pelkästään kansalaistottelemattomuus on suomen kielen määritteenä synonyymi avoimelle, julkiselle ja tahallisesti lakia rikkovalle toiminnalle.

Elokapina kehottaa somessa ihmisiä mukaan eri tempauksiinsa, jossa tullaan tarvittaessa tietoisesti rikkomaan lakia. Liike ilmoittaa myös kouluttavansa ihmisiä syyllistymään tarvittaessa rikoksiin järjestämällä heille kansalaistottelemattomuuskoulutusta.

Herää tietysti kysymys, pitäisikö näin räikeästi toimivan yhteiskunnan vastaisen liikkeen touhuihin alkaa jo puuttua viranomaistasolla. Itselleni ei tule juuri mieleen järjestöjä, jotka avoimesti kehuskelevat rikollisella toiminnallaan ja julkisesti kehottavat ihmisiä mukaan tähän toimintaan.

+19
majuripasi
Hamina

Laskuvarjojoukkueen johtajakoulutuksen saanut, armeijassa ja poliisissa palvellut, vuodesta 2006 lakimiehenä toiminut yrittäjä, nykyisin myös sijoittaja. Asiat sanotaan niin kuin ne ovat, eikä kuten niiden pitäisi olla. Asiantuntijat, faktat ja todennäköisyydet ratkaisevat, älämölö, tunteet ja hyvä fiilis harvemmin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu