Keskustan Nato-kielteisyys lähentelee jo maanpetturuutta

IS teki puolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajille kyselyn Nato-jäsenyyden hakemisesta ja erityisesti Kepun osalta hälytyskellojen tulisi soida.

Pidän puolueiden tyhjän liturgisia vastauksia oksettavina ja ne kuvaavat hyvin suomettuneisuuden jatkoaikaa täällä Suomessa. Kuvottavimpana kaikista, Kepun eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pylväs antoi puolueensa puolesta jo maanpetturuutta lähentelevät kannanotot tilanteessa, jossa Venäjä uhkaa Eurooppaa välittömällä suursodalla ja se on jo kyseenalaistanut Suomen suvereenisuuden. Se, että Kepu ei kannata Nato-jäsenyyden hakemista on jo sekin tähän hetkeen osuvana yksi typerimpiä kannanottoja, mitä löytyy mutta Pylväältä tuli myös erittäin huolestuttava kommentti. Pylväs ei pysty edes kuvittelemaan tilannetta, jossa jäsenyyttä tulee hakea. Lopuksi Pylväältä kysyttiin selvällä Suomen kielellä tilanteesta, jossa Suomen turvallisuustilanne heikkenisi olennaisesti, edes sekään ei saa Kepua hakemaan jäsenyyttä.

Kepulla on Pylvään lausumien jälkeen vakavan miettimisen paikka. Suomea ei juuri tällä hetkellä välittömästi uhkaa aseellinen selkkaus tai miehitys mutta tilanne voi muuttua äkillisesti. Meidän lähialueellamme on itsenäistä valtiota välittömällä suursodalla jo uhattu ja Venäjän sotajoukot valmiina odottamassa käskyä hyökätä. Lähialueellamme on myös sota ja laiton miehitys jo käynnissä. Nyt Venäjä on myös selvästi kyseenalaistanut Suomen suvereenisuuden ja uhannut muun muassa sotilaallisilla vastatoimilla jos Suomesta tulee Naton jäsen.

Kepun kannattaa todella pikaisesti miettiä uudelleen ja kertoa julkisesti, onko sellaista tilannetta olemassa, missä Kepu puolueena kannattaisi Natoon pyrkimistä. Itse pidän Kepun nykylinjaa Venäjän tavoitteita tukevana ja siten jo nyt yhteistoimintana Venäjän kanssa.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008517827.html

+15
majuripasi
Hamina

Laskuvarjojoukkueen johtajakoulutuksen saanut, armeijassa ja poliisissa palvellut, vuodesta 2006 lakimiehenä toiminut yrittäjä, nykyisin myös sijoittaja. Asiat sanotaan niin kuin ne ovat, eikä kuten niiden pitäisi olla. Asiantuntijat, faktat ja todennäköisyydet ratkaisevat, älämölö, tunteet ja hyvä fiilis harvemmin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu