Marin osoittautumassa heikoksi johtajaksi

Pääministeri Marin ja hänen kepu-avusteinen punaviherhallituksensa viimeaikaiset toimet alkavat vaikuttaa huvittavalta mutta huonolta viihteeltä.

Jos johtajalta odotetaan yleensä edes jonkinlaisia johtajaominaisuuksia, Marin on osoittautumassa yleisöreaktioiden mukaan eläväksi sätkynukeksi. Marin nosti isohkon summan ruokarahaa perheensä syömiseen mutta kun asiasta nousi myrsky vesilasissa, pääministeri pelästyi kohua ja palautti saamansa rahat nopeammin kuin hölmömpi ehti sanoa sanan korona. Jokin aika sitten hallitus esitteli Marinin johdolla suunnitelmat leikata miljoonia tieteeltä, mutta kovan kiljunnan jälkeen leikkauksia oltiin jo yhtä kovaa vauhtia perumassa. Poliisilta piti leikata perinteiset budjettimiljoonansa, mutta kohta leikkaukset peruttiin pääministerin siunauksella. Nyt kyse on kulttuuriväeltä leikattavista miljoonista. Päivän kiljunnan jälkeen pääministeri on jyrähtänyt: kulttuurileikkaukset pitää perua.

On huvittavaa ja jopa vähän säälittävää todeta miten pääministeri ja hänen yhtä kyseenalaisia johtajaominaisuuksia vilisevä viisikkonsa murtuu pienen mediapaineen alla. Löytyikö jostain johtaja joka puolusti toimintaansa? Kepun Antti Kurvinen vaikutti edes yrittävän mutta paine kasvoi hänellekin liian suureksi. Olisiko aika laittaa valtiojohtoon oikeita johtajia jotka tietävät mitä tekevät? Ai niin, politiikassa tätä ei vaadita: riittää kun täyttää tietyt kriteerit puolueessa.

Seuraavaa peruutusta odotellessa.

+17
majuripasi
Hamina

Laskuvarjojoukkueen johtajakoulutuksen saanut, armeijassa ja poliisissa palvellut, vuodesta 2006 lakimiehenä toiminut yrittäjä, nykyisin myös sijoittaja. Asiat sanotaan niin kuin ne ovat, eikä kuten niiden pitäisi olla. Asiantuntijat, faktat ja todennäköisyydet ratkaisevat, älämölö, tunteet ja hyvä fiilis harvemmin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu