Miksi kukaan ei vaadi läskeille hoitomaksuja?

Ilmeisen tympääntynyt lääkintöneuvos esitti päivän Iltalehdessä rokottamattomille  koronapotilaille osallistumista hoitojensa maksuihin. Jos aletaan kitisemään niin aletaanpa sitten.

BMI 28,5 eli lähellä merkittävää ylipainoa.
BMI:n mukaan lähellä merkittävää ylipainoa. BMI 28,5.

Miksi lääkintöneuvos ei vaadi ylipainoisille ja ihan oikeasti läskeille hoitomaksuja? Läskiongelma on vähän isompi kustannuskysymys kuin koronarokottamattomilla tulee koskaan olemaan Suomessa ja maailmalla. Läskit ovat yleensä läskejä siksi että he syövät enemmän kuin kuluttavat. Joku voisi pitää ongelmaa itse aiheutettuna sillä harvoin kukaan muukaan tulee tunkemaan ruokaa suuhun merkittäviä ylimääriä. Jotkut kehopositiiviset voivat pahoittaa mielensä mutta monet kehopositiiviset ovat läskejä, jotka kieltävät ylipaino-ongelman jopa naurettavuuksiin asti. Kyse ei ole siitä että jotkut kehopositiiviset ovat juuri nyt terveitä vaan siitä, että läskiongelma on useimmilla ihmisillä todellinen ennemmin tai myöhemmin.

Suomessa kuolee ylipainon ja liikalihavuuden vuoksi 5.000 – 7.000 ihmistä vuosittain. Maailmalla kuolee 5.000.000. Lihavuuteen ja läskiytymiseen voidaan huoletta liittää verenpainetauti, kakkostyypin diabetes, rasvamaksa, verenkiertoelimistösairaudet ja jalkojen nivelrikot. Ja koronavouhottajille tiedoksi, korona tappaa läskejä huomattavasti enemmän kuin normaalipainoisia tai laihoja. Rokote suojaa myös läskejä.

Suomessa on rokottamattomia enää pieni vähemmistö. Vaikka jatkossa vuosikymmenien aikana heistä kaikki sairastuisivat, mikä on erittäin epätodennäköistä, hoitokustannukset tulevat olemaan prosentteja tai promilleja siitä, mitä samana aikana joudutaan käyttämään ylipainoisten ja läskien hoitamiseen, saati tulee kansantaloudellista tappiota työikäisten läskien ennenaikaisista kuolemista.

Jos siis lähdetään laskutuslinjalle, asiassa pitäisi edetä kustannustehokkaimmalla tavalla eikä itkeä tihrustaa pennosten perään työn väsyttämänä.

T: koronarokotettu ylipainoinen

+10
majuripasi
Hamina

Laskuvarjojoukkueen johtajakoulutuksen saanut, armeijassa ja poliisissa palvellut, vuodesta 2006 lakimiehenä toiminut yrittäjä, nykyisin myös sijoittaja. Asiat sanotaan niin kuin ne ovat, eikä kuten niiden pitäisi olla. Asiantuntijat, faktat ja todennäköisyydet ratkaisevat, älämölö, tunteet ja hyvä fiilis harvemmin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu