Mustaa hiiltäkin mustempi päivä

Ilmastohysteerikkojen ja muiden vastaavien vedonlyöjien suursuosikki, pieni vihainen ruotsalaistyttö, ei saanutkaan Nobelia. Fan också.

Päivän täytyy olla todella musta hysteerikoille. Asiassahan hysteerikot eivät pääse edes väittämään, että Nobel meni väärälle miehelle. Ja voisin vaikka lyödä vetoa että hysteerikkojen kantti ei riitä torppaamaan Abiy Ahmedin ansioita palkinnon saamisessa. Pelkkä väitekin kalskahtaisi rasistiselta ja tasa-arvon vastaiselta, muusta mahdollisesta uskonnollisesta syrjinnästä puhumattakaan.

No, onhan hysteerikoilla toivoa. Ruotsalaislapsella on vielä paljon aikaa oppia lisää muiden hysteerikkojen ajatuksia toistettavaksi mediassa papukaijan tavoin.

Joku hölmömpi voisi kysyä ihmisen vaikutusta ilmastonmuutokseen viimeisten 50 miljoonan vuoden aikana. Ilmastohan on muuttunut aina epäsäännöllisen säännöllisin väliajoin, jo ennen ihmistä, koko ihmisen historian aikana ja tulee muuttumaan miljoonia vuosia ihmisen jälkeenkin. Ilmastonmuutos ei ole ongelma vaan luonnollinen osa planeetan kiertokulkua, samoin kuin elämä, kuolema ja verotus.

Ilmastohysterian sijaan joku voisi alkaa kysellä ihmisen aiheuttaman saastuttamisen ja jätevuorten perään. On järkevämpää kohdistaa toimia siihen ongelmaan mikä todella on ihmisen aiheuttamaa ja voidaan korjata. Muovipussi meressä on ongelma, ei sen valmistuksen aiheuttama joku muutos ilmassa.

majuripasi

Laskuvarjojoukkueen johtajakoulutuksen saanut, armeijassa ja poliisissa palvellut, vuodesta 2006 lakimiehenä toiminut yrittäjä. Asiat sanotaan niin kuin ne ovat, eikä kuten niiden pitäisi olla. Asiantuntijat, faktat ja todennäköisyydet ratkaisevat, älämölö, tunteet ja hyvä fiilis harvemmin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu