Pääministerin ahneus ymmärrettävää

Tuhat euroa kuukaudessa verovapaata etua normipalkkion päälle, otatko itsellesi vai jätätkö valtiolle? Jokainen voi vastata tähän itsekseen.

Nopeasti lainsäädäntöä, ohjeistuksia ja osallisten selityksiä vilkaisten Marinin saama ns. verovapaa etu on parin vuoden takaa eikä siis väitetysti pitkäaikainen käytäntö. Vuodesta 2019 kesästä lähtien pääministeri on voinut tilata omia aterioita valtion piikkiin kohtuuperusteella, aiemmin Kesärannassa oli ilmeisesti mahdollisuus syödä jotain pientä jos pääministeri katsoi sen tarpeelliseksi. Marin on voinut esimerkiksi syödä valtion piikkiin lähes 1.400 eurolla kuukaudessa ja se on ollut hänen tapauksessaan kohtuullista. Kaloreita on varmuudella tarvittu ja johonkin ne on poltettu.

Lain mukaan verovapaa ateriaetu ei kuulu pääministerin palveluihin eikä tällaisesta edusta voi käsittääkseni antaa ohjetta. Lain mukaan eduista määrätään lailla tai päätöksellä. Vaikuttaa erikoiselta että valtiosihteeri voi antaa lakiin perustumattomasti pääministerille merkittävän ateriaedun pelkällä ohjeella. Verottajalla on tähän varmuudella oma näkemyksensä.

Marin on perusahneena, ei siis poikkeavan ahneena, kansalaisena ottanut vastaan merkittävän verovapaan edun, joka määrältään vastaa pienituloisen ihmisen keskikuukausiansiota, tai esimerkiksi puolta kaupan alan työntekijän kuukausipalkkaa. Ymmärrettävää.

Marin tuskin on ainoa ahne poliitikko, joka ajaa omaa etuaan silloin kun tilaisuus tulee.

Verottajan näkemystä odottaessa…

+23
majuripasi
Hamina

Laskuvarjojoukkueen johtajakoulutuksen saanut, armeijassa ja poliisissa palvellut, vuodesta 2006 lakimiehenä toiminut yrittäjä. Asiat sanotaan niin kuin ne ovat, eikä kuten niiden pitäisi olla. Asiantuntijat, faktat ja todennäköisyydet ratkaisevat, älämölö, tunteet ja hyvä fiilis harvemmin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu