Packalenin on turha sensuroida kommentteja, typeriä väitteitä pitääkin kritisoida

Puheenvuorossa kirjoittava kansanedustaja Packalen yrittää sensuroimalla silottaa typerääkin typerimpiä kannanottojaan. Persu jonka persus ei kestä kritiikkiä. Varsinainen kansanedustaja.

Packalen typerästi väitti ettei Suomen turvallisuustilanne ei ole olennaisesti muuttunut viime aikoina. Melko erikoinen toteama kun Putinin Venäjä ensimmäistä kertaa uhkaa sodalla Eurooppaa lähialueellamme, eli lähempänä kuin Lappi on Helsingistä katsottuna. Putin myös uhkaa sodalla jos Nato ei estä muun muassa Suomea liittymästä jäseneksi. Putin myös teki uhkavaatimuksia USAlle olla toimittamatta Venäjää uhkaavia aseita Venäjän lähialueille. Näiltä kohdin vaatimus voidaan perustellusti katsoa myös puuttumiseksi Suomen juuri tekemiin asekauppoihin. Eikö siis koske Suomea mitenkään? Mikäli Packalenin kanta edustaa persujen kantaa, persut voivat vetää puolueena itsensä vessanpöntöstä.

Packalenin mielestä Suomi pärjää koska meillä on kova tykistö. Packalen jättää kokonaan kertomatta miten persut on ratkaissut yksin taistelevan Suomen huoltovarmuusongelman. Hän ei nähtävästi edes ymmärrä että ongelma koskee sitä v.tun kovaa tykistöäkin. Pyysin häntä ja persuja kertomaan palstoilla avoimesti ratkaisun ongelmaan, jota Suomessa asiantuntijatkaan eivät ole kyenneet ratkaisemaan. Palaan tähän lopuksi.

Yksi hölmöimpiä Packalenin väitteitä oli uskoa että EU:sta saattaisi tulla apuja. Valitettavasti presidentti on näitä apuja kysellyt jo vuosia mutta hänen mukaansa kukaan ei ole osannut kertoa autetaanko Suomea ja millä tavoin jos Venäjä tänne hyökkää.

Packalenin isoin ongelma on että hän uskoo jonkun auttavan. Suomea hädässä. Usko ei ole perusta, jonka varaan Suomen ulkoturvallisuus tulee asettaa vaan sitovat ja velvoittavat sopimukset. On käsittämätöntä miten kansanedustaja voi lähteä siitä että usko olisi parempi vaihtoehto kuin länsimainen sopimusvelvoite ja luottamus siihen.

Packalen antoi myös ymmärtää että Nato on heikko. Väite on todella typerä kun sitä vertaa Putinin ja Venäjän toteamiin lausumiin. Packalen oli tyrmistynyt kun jotkut Nato-maat olivat rynnistäneet muun muassa Libyaan, jossa nujerrettiin lukuisiin joukkomurhiin syyllistynyt tyranni YK:n mandaatilla.

Packalenin ja monen muunkin selvästi Venäjän agendaa ajavan ongelma on siinä että he eivät näe metsää puilta. He eivät edes tiedä mikä on olennaisimpia asioita kun Suomen Nato-jäsenyyttä harkitaan. Se ei ole lentokoneet, ei tykistö, ei reservi. Se on huoltovarmuuden turvaaminen.

Väitän että Suomen huoltovarmuuden ratkaiseminen on yksi tärkeimpiä kysymyksiä kun mietitään Suomen ulkoturvallisuuspoliittisia ratkaisuja. Suomen tuonnista 80 % ja viennistä 90 % kulkee meriteitse. Määrä vastaa miljoonaa rekkakuormaa. Jokainen varmuudella tajuaa että Suomea ei auteta pyyteettömästi vaan meidän tulee meille tärkeän tuonnin ohella turvata myös erittäin tärkeä vienti. Suomen ase- ja ammusvarastot ja siviilivarmuusvarastot, energiantuotanto jne. kestänevät muutaman kuukauden taistelut mutta vain edellytyksellä että Venäjä ei tuhoa niitä alkuunsa.

Valitettavasti kerron että varastot, tietoliikenne, lentokentät ja satamat ovat Venäjän ensi kohteita jos se alkaa hankalaksi. Joku voi keksiä että voihan Ruotsin kautta tuoda maayhteydellä tavaraa. Kerron jälleen ikävän asian: Venäjä erittäin todennäköisesti estää tämän hyökkäämällä Suomen kapeimmalla kohdalla Kemi-Oulu-Tornio linjalle. Se on yksi seikka miksi se kehittää Alakurttia ja tuo voimaa pohjoiseen. Muurmansk on se toinen.

Nyt kun Suomesta on tehty viennin ja tuonnin osalta suljettu saari, miten Packalen ja persut siis turvaavat Suomen huoltovarmuuden tilanteessa, jossa lentokoneet ja muutama sota-aluksemme on tuhottu? Erityisesti kiinnostaisi tietää miten se tehdään Itämerellä Kaliningradin kohdalla, Suomenlahdella ja Pohjanlahdella? Kuten sanottu, kun tykistöltä loppuvat ammukset ja kansalta näkkileipä, voivat persutkin olla nesteessä.

Kun esitetään ikäviä kysymyksiä, niistä yleensä pääsee sensuroimalla tai piilottamalla pään pensaaseen. Pidän tätä h.lvetin pelkurimaisena toimintana, Packalen.

 

Lisäys klo 20:

Packalenille iso kiitos kommenttien palauttamisesta. Nyt jos vielä viitsisit ottaa tuon huoltovarmuusasian mediassa laajasti esille ja käyttäisit asiantuntijoita apunasi niin päästäisiin eteenpäin. Suomen ulkoturvallisuusasiassa meillä pitää olla paras ratkaisu käytössä. Itse en ole löytänyt toistaiseksi parempaa turvaajaa kuin Nato-jäsenyys. Enkä oikeasti ole tyly, Eerola voi todistaa.

+19
majuripasi
Hamina

Laskuvarjojoukkueen johtajakoulutuksen saanut, armeijassa ja poliisissa palvellut, vuodesta 2006 lakimiehenä toiminut yrittäjä, nykyisin myös sijoittaja. Asiat sanotaan niin kuin ne ovat, eikä kuten niiden pitäisi olla. Asiantuntijat, faktat ja todennäköisyydet ratkaisevat, älämölö, tunteet ja hyvä fiilis harvemmin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu