Pari helppoa kysymystä mihin en ole saanut vielä kunnon vastauksia

Saarikko, Purra ja Kiljunen ovat antaneet Suomen ulkoturvallisuudesta niin yksinkertaisia vastauksia että teen heille ja muille Neuvostoliiton agendaa ajaville pari kysymystä. Ovat helppoja, älkää huolehtiko.

Helppo:

1) Onko ajateltavissa mitään sellaista tilannetta, että Suomen Nato-jäsenyyttä tulee välittömästi hakea?

Ja vielä helpompi:

2) Miten olette ajatelleet turvata Suomen huoltovarmuuden sotilaallisessa kriisitilanteessa, jossa Suomeen hyökätään?

Olette tähän mennessä esittäneet malttia ja että Nato-jäsenyyden hakemista ei tarvitse harkita. Suomella on uskottava puolustus.

Ennen kuin vastaatte kysymykseen 1, kerron pohjaksi että Nato on lukuisia kertoja ilmoittanut että se ei ota jäseniä kriisitilanteen ollessa päällä. Joka tapauksessa mikä tahansa 30 Nato-maasta voi estää jäsenyyden jos se katsoo sen riskiksi.

Kysymykseen 2 kerron pohjatietona että Suomen ase- ja anmusvarikot ja -tehtaat ovat jo Venäjän tiedossa, Venäjällä on suunnitelmat tuhota ne alkuvaiheessa ja että ammusten ja aseiden varastoja ei muutenkaan ole suunniteltu kestämään kuukausia kauempaa. Sama koskee siviilipuolen varastoja ja säilöjä. Energian osalta kerron että Venäjä tietää mistä saamme energiaa ja sillä on suunnitelmat tuhota tuotantolaitokset, kaapelit ja johdot ja kaikki siihen olennaisesti liittyvä infrastruktuuri. Venäjä pystyy myös katkaisemaan merkittäviltä osin tietoliikenteen ja muut tärkeät viestiyhteydet, jolloin me emme saa elintärkeää informaatiota. On enää notorinen seikka että Venäjä pystyy myös vakavasti häiritsemään yhteyksiämme.

Yleisessä tiedossa lienee että Suomelle elintärkeä vienti kulkee 90 prosenttisesti merikuljetuksina ja tuonti 80 prosenttisesti. Tavaramäärä vuosittain vastaa noin miljoonaa rekkaa. On myös helposti kuviteltavissa että Venäjä on valmistautunut katkaisemaan meriliikenteen Itämerellä vähintäänkin Kaliningradin kohdalla, Suomenlahdella ja Pohjanlahdella. Venäjä erittäin todennäköisesti tulee kriisitilanteessa ottamaan haltuun osia Pohjois-Suomesta ja vähintään Kemin, Oulun ja Tornion. Näillä yksinkertaisilla toimilla Venäjä tekee Suomesta saaren.

Kysymykseen 2 liittyen, kun Suomen lentokoneet on kutakuinkin tuhottu ja muutamat sotalaivat upotettu ja kauppalaivasto tuhottu tai sen pääsy satamiin ja satamista katkaistu, miten turvaatte Suomen huoltovarmuuden?

Olen nyt kohta seitsemän vuotta esittänyt kysymykset täällä ja vastausten aatelia on tässä:

Suomella on ehkä suunnitelmat tämänkin varalle.

Suomen vain pitää pärjätä yksin.

Suomen pitää olla omavarainen.

Suomella on uskottava puolustus joten se hoitaa homman.

Suomeen pitää ottaa töihin ihmisiä jotka tekevät ja jakavat ruokaa meille.

+10
majuripasi
Hamina

Laskuvarjojoukkueen johtajakoulutuksen saanut, armeijassa ja poliisissa palvellut, vuodesta 2006 lakimiehenä toiminut yrittäjä, nykyisin myös sijoittaja. Asiat sanotaan niin kuin ne ovat, eikä kuten niiden pitäisi olla. Asiantuntijat, faktat ja todennäköisyydet ratkaisevat, älämölö, tunteet ja hyvä fiilis harvemmin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu