Pesonen, Kotro, Mononen, Kuikka, Putkinen, Paunonen, Lavonen ja muut, yhteistyökuvioita ehdottelen

Ehdottaisin pikaista kevytyhteistyökuviota kaikille Nato-asiantuntijoille, muillekin herroille ja rouville kuin nopeasti nimesin. Sama koskee Nato-kriittisiä ja asiantuntevia Nato-vastustajia.

Jos huomasitte, Iltalehti viimein eilen julkaisi jutun, jossa jo lähes seitsemän vuoden ajan täällä Puheenvuorossa kritisoimamme Nato-optiot, sotilaalliset liittoutumattomuudet jne. osoitettiin tyhjiksi kuvioiksi ja IL käytti siihen alan asiantuntijoita Charly Salonius-Pasternakia ja Tuomas Forsbergia. En tiedä mikä kesti mutta asia saatiin vihdoin näiltä osin julkiseksi.

Nyt minulla ja eräillä täällä olisi tarkoitus tuoda julkisuuteen vakuuttavalla tavalla ja hyvillä perusteilla Suomen huoltovarmuuden surkea tila median ammattitoimittajien ja koulutettujen asiantuntijoiden lausuttavaksi. Tarkoitus on tehdä tämä pikaisesti koska seitsemää vuotta meillä tuskin on aikaa idän ihmemiehen touhujen takia.

Lähtökohtana olisi väite että SUOMI EI YKSIN pysty turvaamaan huoltovarmuutta sodan aikana ja kaikkein vähiten tilanteessa, jossa lentokoneemme ja sota-aluksemme on käytännössä tuhottu tai niiden liikkuminen estetty. Toinen lähtökohta on että toistaiseksi paras vaihtoehto on turvaamiselle Nato-jäsenyys. Sanoin toistaiseksi, koska jos joku esittää hyvin perustein paremman ratkaisun, joka kestää palstan asiantuntijakritiikin, se tulee tietenkin ottaa Suomen ulkoturvallisuuskeskusteluun. Tuo IL:n juttu näytti että täällä meillä melko harvoilla löytyy oikeaakin osaamista jos kehitetään perusteita paremmiksi.

Itse teen lähipäivinä asiasta päivitetyn blogin ja toivoisin 1) joko hyviä lisäperusteluja juttuun tai 2) vieläkin hienompi olisi, että teette oman jutun asiasta toisesta näkökulmasta. Päästäisiin kaikki lisäperustelemaan ja kokoamaan parhaimpia näkökulmia yhteen. Kun homma on paketissa, joko kootaan juttu yhteen tai vinkataan se ammattitoimittajille Suomessa, jotka pääsevät hommiin haastattelemaan julkisuudessa kenraaleja ja vastuupoliitikoita.

Edellä mainitut ja lisäksi Ilkka, Matti, Mika, Janne, Max, Heikki, Viljo, Veijo ja muut, ottakaa osaa. Lisäksi pyytäisin kriittisiä asiallisia näkökulmia tai vastakkaisia perusteita, Juha-Pekka, Iiro, Kari, Ion, Torsti ja muut, tarvitsemme myös näitä näkökulmia. Kommentoikaa tai tehkää omia juttuja.

Katsotaan mitä yhteistyöllä tulee tulokseksi.

+17
majuripasi
Hamina

Laskuvarjojoukkueen johtajakoulutuksen saanut, armeijassa ja poliisissa palvellut, vuodesta 2006 lakimiehenä toiminut yrittäjä, nykyisin myös sijoittaja. Asiat sanotaan niin kuin ne ovat, eikä kuten niiden pitäisi olla. Asiantuntijat, faktat ja todennäköisyydet ratkaisevat, älämölö, tunteet ja hyvä fiilis harvemmin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu