Poliisiylijohtaja valehteli al-Hol -suunnitelmista

Ulkoministeri Haavisto on pitkin syksyä valehdellut ja tahallaan johtanut ihmisiä harhaan al-Holin tilanteesta. Nyt miinaan astui poliisiylijohtaja Kolehmainen.

Kysymys kuuluukin: Eikö valtiojohdosta löydy ketään, jota tämä jo sairaalloiseksi touhuksi menevä valehtelu kiinnostaisi? Presidentti? Lennu?

Käsittääkseni perustuslaissa on pykälä tai joku muu vastaava jonninjoutava fraasi, jonka mukaan ministerien pitäisi olla rehellisiä. Samoin muista virkamiehiä koskevista laeista löytyy pykäliä, joiden mukaan virkamiehen, poliisiylijohtaja mukaan lukien, tulee käyttäytyä asemansa ja tehtäviensä edellyttämällä tavalla ja erityisesti siten, ettei käyttäytyminen ole omiaan vaarantamaan luottamusta tehtävien asianmukaiseen hoitoon.

On jotenkin säälittävää, että korkea poliisiylijohtaja jää kiinni valehtelusta, mutta vielä säälittävämpää on, että hän ei edes ymmärrä valehdelleensa. YLE uutisoi 10.12.2019 Kolehmaisen sanoneen, että tämä ei ”ole nähnyt riviäkään suunnitelmista, joilla valmistaudutaan siirtämään al-Hol -leiriläisiä Suomeen.” Kun YLE 11.12.2019 esitti Kolehmaiselle hänen itsensä allekirjoittaman salaisen asiakirjan suunnitelmista, joilla al-Hol -leiriläisiä valmistaudutaan siirtämään Suomeen, Kolehmainen ei osannut kertoa ristiriidasta.

On olemassa tosin mahdollisuus, että Kolehmainen allekirjoittelee salaisia asiakirjoja lukematta tai ymmärtämättä niistä riviäkään. Melko hyvin poliisiylijohtajalta, joka vaatii alaisiltaan laillisuutta, osaamista ja nuhteettomuutta. Joku voi kyllä kysyä, herättääkö moinen toiminta luottamusta tehtävien asianmukaisesta hoidosta.

Kun ulkoministeri Haavisto kertoi tiedotustilaisuudessa 11.12.2019 ettei hänellä ”ollut mitään tietoa operaatiosta, jossa al-Hol -leiriläisiä oltaisiin juuri nyt tuomassa Suomeen”, Haavisto yritti olla nokkelampi kuin mitä hän on. Kukaan ei kysynyt häneltä juuri sillä hetkellä tapahtuvasta palautusoperaatiosta vaan oliko hänellä palautusoperaatiosta ylipäätään tietoa. Aamun IS uutisoi Haaviston yrittävän jopa ohjailla muiden sanomisia al-Hol -asiassa. Vanhaa kunnon Neuvostoliitto-meininkiä siis.

Jäämme jännityksellä odottamaan jatko-osia. Valehtelu jatkukoon.

 

https://yle.fi/uutiset/3-11111093

https://yle.fi/uutiset/3-11112795

 

 

 

majuripasi

Laskuvarjojoukkueen johtajakoulutuksen saanut, armeijassa ja poliisissa palvellut, vuodesta 2006 lakimiehenä toiminut yrittäjä. Asiat sanotaan niin kuin ne ovat, eikä kuten niiden pitäisi olla. Asiantuntijat, faktat ja todennäköisyydet ratkaisevat, älämölö, tunteet ja hyvä fiilis harvemmin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu