Putin teki uhkavaatimuksia, jotka koskevat Suomea. Haloo, valtiojohto?

Putin vaati suorasanaisesti sodan uhalla USAlta ja Natolta toimia, jotka heittäisivät Suomen venäläisen rekan alle. Meillä valtiojohto on ollut hiirenhiljaa. Olisiko syytä jo tehdä jotain?

On käsittämätöntä miten täällä valtiojohdon osalta on suhtauduttu Putinin viimeiseen uhkavaatimukseen. Valtiojohto on vetäytynyt piiloon eikä kukaan osaa kertoa, miten Suomi selviää tilanteesta.

Puhun selvästä uhkavaatimuksesta koska Putin on vaatimuslistoillaan, teoillaan ja puheillaan antanut selväsanaisesti ymmärtää aloittavansa suursodan ainakin Ukrainassa, jos hänen asettamiinsa vaatimuksiin suhtaudutaan välinpitämättömästi tai niistä ei neuvotella. Venäjän on Putinin mukaan suojeltava maataan. Tässä tarkoituksessa hän on keskittänyt valtavan määrän sotilaita, kalustoa ja jopa kenttäsairaaloita Ukrainan rajoille ja osin myös Ukrainaan eli Krimille.

Kuten aiemmin arvelin, Kremlin mukaan Putin oli esittänyt vaatimuksensa myös Niinistölle muutamia päiviä sitten Niinistön soittaessa herralle. USAlta Putin vaatii muun muassa että se estää Naton laajenemisen ja Venäjää uhkaavan sotilaallisen yhteistyön, kumppanuudet ja liitot jatkossa. Suomeksi sanottuna: Suomi ei saa liittyä Natoon tai tehdä erillissopimuksia puolustusyhteistyöstä USAn kanssa.

Putin vaatii USAlta myös että se ei saa toimittaa Venäjää uhkaavia asejärjestelmiä maihin, joista käsin ne olisivat uhka Venäjälle. Suomeksi sanottuna: Suomi ei saa tehdä hävittäjä- ja ohjuskauppoja USAn kanssa.

Putin vaatii Natolta että se vetäytyy sotakalustoineen kokonaan entisen Itä-Euroopan maista eli Virosta, Latviasta, Liettuasta ja Puolasta. Suomeksi sanottuna: Suomen turvallisuustilanne heikkenee erittäin merkittävästi aivan lähialueilla.

Putin vaatii myös Natolta, että se pidättäytyy jatkossa ottamasta uusia jäseniä. Suomeksi sanottuna: Suomi ei saa liittyä Natoon.

Putin teki myös paljon muita vaatimuksia USAlle ja Natolle, jotka heikentäisivät Euroopan maiden turvallisuutta merkittävästi.

Lopuksi Putinin vaatimusten helmi, minkä voi sanoa suomeksi suoraan: Suomi ei ole neuvottelijana tai edes osapuolena kun sitä koskevista asioista päätetään.

Eilen media käytti iltauutisissa aikaa noin minuutin ja haastatteli eduskunnassa muutamia ilmeisen pihalla turvallisuusasioista olevia kansanedustajia, joiden mielestä mikään ei ole turvallisuusympäristössämme muuttunut. Kukaan ei ole osannut kysyä asiaa niiltä, jotka jotain ehkä ymmärtäisivät. Presidentti ja pääministeri ovat hiirenhiljaa tai muuten vetäytyneet piiloon, jossa on turvallista.

Vähän hölmönä veronmaksajana kysyn valtiojohdolta että olisiko aika kääriä hihat ja tehdä jotain merkityksellistä? Hyvä dialogi ei ole merkityksellistä. Suomen päälle juuri virtsattiin Putinin toimesta ja täällä valtiojohto luulee että sataa. Haloo?

 

+31
majuripasi
Hamina

Laskuvarjojoukkueen johtajakoulutuksen saanut, armeijassa ja poliisissa palvellut, vuodesta 2006 lakimiehenä toiminut yrittäjä, nykyisin myös sijoittaja. Asiat sanotaan niin kuin ne ovat, eikä kuten niiden pitäisi olla. Asiantuntijat, faktat ja todennäköisyydet ratkaisevat, älämölö, tunteet ja hyvä fiilis harvemmin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu