Putin toimii kuin Hitler

Putinin Venäjä toimii kuten Hitler 1930-luvulla, minkä voi havaita seuraavasta. Voidaan kysyä, onko Hitlerin toiminnasta Euroopassa opittu mitään ja ollaanko jo myöhässä. Saksa ja Neuvostoliitto hyökkäsivät yhteisen sopimuksen pohjalta Puolaan syyskuussa 1939.

Juttua voi lukea huoletta laittamalla soveltuvin osin Hitlerin Saksan tilalle Putinin Venäjän. Yhtäläisyydet ovat vakuuttavia. Lihavoidulla tekstillä selvennetään Venäjän toimintaa ja osin myös ilmeisiä tavoitteita.

Ensimmäinen maailmansota oli tehnyt häviäjävaltio Saksasta heikon. Hitler halusi nostaa muiden maiden sortaman Saksan uuteen kukoistukseensa. Hitlerillä oli tähän ideologia jonka mukaan Saksan asevoimat tuli pikaisesti uudistaa jotta maata kunnioitettaisiin jatkossa ja asevoimilla saataisiin myöhemmin raivattuaan elintilaa, lebensraumia. Neuvostoliiton katastrofaalinen kaatuminen oli tehnyt Venäjästä heikon. Venäjään kuuluneet alueet tulee palauttaa vähimmäistasossa Neuvostoliiton alueita vastaaviksi ja tavoitteellisesti Venäjän keisarikunnan alueita vastaaviksi. Venäjän keisarikunnan kaatuminen oli suuri katastrofi sen aikaiselle suurelle filosofille, Ivan Ilyinille. Ilyinin ideologia on ilmeisen selvästi kaiken Putinin toimien taustalla, mistä aiempi blogi kertoo tarkemmin. Venäjän toimet tähtäävät selvästi keisarikunnan rajojen palautukseen.

Hitler kehitti totalitaarisen valtajärjestelmän joka lopulta tosiasiassa hoiti kaikki valtion asiat pienen piirin päätöksin. Lakia muutettiin siten että se rajoitti rajusti kansalaisten ja muiden maassa olevien oikeuksia. Hankalat poliittiset vastustajat siirrettiin keskitysleireille. Laki myös antoi Hitlerille paljon valtaa ja olla vallankahvassa käytännössä rajoittamattomasti.
Näin on toiminut myös Putinin Venäjä.

Hitler otti haltuunsa tiedotusvälineet ja kehitti ne palvelemaan hallintoa. Muut tiedotusvälineet vaiennettiin. Hän alkoi hakea oikeutusta Saksan kansalle historiasta ja samalla vääristeli historiaa mielinmäärin ja kehitti Saksalle uutta ideologiaa, jonka mukaan Saksa muodostaa historiaan pohjautuvan valtion jolla on yhtenäinen kansa ja yksi johtaja, Ein Reich, Ein Volk, Ein Fuhrer.
Vrt. Putinin toimet median osalta ja puheet historiallisesta vääryydestä, historian uudelleenkirjoituksesta ja Venäjän kansan oikeudesta omiin alueisiin.

Saksa tarvitsi ulkoisen vihollisen ja sellaiseksi kelpasivat Saksaa ensimmäisessä maailmansodassa polkeneet valtiot, kommunistit ja juutalaiset.
Venäjän vihollinen on Nato, joka haluaa hyökätä Venäjälle. Siksi Venäjän tulee kehittää aseita, raivata tilaa ympärilleen ja saada puskurialueita tärkeimpien alueiden ja kaupunkien turvaksi. Venäjällä on rajoittamaton oikeus tehdä omilla alueillaan ja omiksi oletetuilla alueillaan mitä se ikinä haluaa mutta muilla valtioilla ei ole.

Hitler loi tehokkaan salaisen palvelun joka toimi myös ulkomailla. Hitler loi SA- ja SS-joukot turvakseen ja myöhemmin laajensi niitä entisestään. Hitler loi myös lapsista fanaattisia seuraajia, Hitler-jugendin.
Putinilla on ulkomaita myöten toimiva ja siellä jopa murhia tekevä salainen poliisi, vastaavat turvajoukot ja oma fanaattinen lapsijärjestö, Putin-jugend, nasi. 

Sotaoppien mukaisesti ennen oikeaa ja lopullista asevoimin tapahtuvaa laajentumista Hitlerin piti päästä testaamaan sotilaansa ja uusi kalustonsa sodassa ja hän näin tekikin muun muassa Espanjassa.
Putin hoiti asian Syyriassa ja asevoimat alkavat olla valmiit sotaan.

Laajentuminen alkoi 1935, jolloin Hitler miehitti sotavoimin aiemmin sopimuksilla demilitarisoidun Reininmaan. Eurooppa ei joko halunnut tai uskaltanut puuttua siihen, mikä noteerattiin Saksan johdossa. Saksassa alettiin yleisesti puhua valmistautumisesta sotaan ja uusia aseita kehitettiin ja niitä mainostettiin puheissa ja tiedotusvälineissä.
Vrt. Putin ja hänen mediansa.

1938 Saksa liitti Itävallan itseensä ns. kansanäänestyksellä ja Eurooppa joutui seuraamaan irvokasta näytelmää sivusta voimattomana.
Venäjä käytännössä miehitti Georgian Etelä-Ossetian väkisin 1992 ja kävi vuonna 2008 lyhyen sodan Georgian kanssa Georgian maaperällä. Miehitys Georgian Etelä-Ossetiassa jatkuu edelleen.

Venäjä miehitti Moldovan Transnistrian vastaavasti 1992 ja miehitys Moldovassa jatkuu edelleen

Seuraavaksi Saksa vaati ja sai itselleen Tsekkoslovakialle kuuluneet sudeettialueet. Eurooppa ei uskaltanut vastustaa vaan päinvastoin yritti sopia asiaa sopimuksin. Asia sovittiin Tsekkoslovakialta asiaa kysymättä Münchenin sopimuksella syksyllä 1938. Vain puoli vuotta myöhemmin Saksa otti loputkin Tsekkoslovakiasta itselleen. Eurooppa ei uskaltanut puuttua tähänkään.
Venäjä hyökkäsi 2014 asevoimin ja otti haltuunsa Ukrainalle kuuluvan Krimin ja edelleen miehittää yhdessä maanpettureiden kanssa myös Itä-Ukrainaa.

Jo viikon päästä Tsekkoslovakiaan marssimisesta Saksa vaati ja sai itselleen Liettuassa olleen ns. Memelin alueen Saksalle. Liettua ei uskaltanut vastustaa vaatimusta eikä Eurooppa sen paremmin.

Kun Saksa menestyksen huumassa alkoi vaatia Puolalta alueita, Eurooppa ja Puola vihdoin heräsivät. Vaatimusta vastustettiin jyrkästi mutta Saksa ratkaisi ongelman jakamalla Puolan Neuvostoliiton kanssa. Saksa hyökkäsi lännen suunnasta yhteisen sopimuksen pohjalta Puolaan ja vain hieman myöhemmin hyökkäsi idästä Neuvostoliitto ja molemmat maat ryöstivät Puolaa minkä ehtivät mutta yhteinen sopimus jaosta piti. Länsimaat kirjoittivat myöhemmin historian vääristyneesti että vain Saksa hyökkäsi Puolaan.
Juuri tällä hetkellä Venäjä on tehnyt uhkavaatimuksen sopiakseen eurooppalaisten suvereenien maiden yli USAn ja Naton kanssa, että maat (Suomi, Ruotsi, Georgia ja Ukraina) muun muassa eivät saa liittyä Natoon eikä minkään entisen Neuvostoliiton alueella saa olla Nato-joukkoja.

Kuuluisan peliteoreetikon Robert Aumannin sanoin: Hitler ei aloittanut toista maailmansotaa vaan Neville Chamberlain.

 

 

+20
majuripasi
Hamina

Laskuvarjojoukkueen johtajakoulutuksen saanut, armeijassa ja poliisissa palvellut, vuodesta 2006 lakimiehenä toiminut yrittäjä, nykyisin myös sijoittaja. Asiat sanotaan niin kuin ne ovat, eikä kuten niiden pitäisi olla. Asiantuntijat, faktat ja todennäköisyydet ratkaisevat, älämölö, tunteet ja hyvä fiilis harvemmin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu