Rinteeltä akkamainen teko

Kun tieto ministeri Paateron erosta tuli tänään julkisuuteen, vahvistui samalla Rinteen äijäfeminismin akkamainen luonne.

Kun tuli riittävän kova paikka, Rinne hylkäsi ilmeisesti vahvimman demaritukijansa kuin rukkasen ja potki lausunnoillaan kuvaannollisesti jo maassa makaavaa Paateroa päähän. Tätä voi pitää akkamaisena tekona minkä tahansa mittapuun mukaan luettuna.  Paateroa on kuitenkaan turha sääliä. Valehtelulle ja osaamattomuudelle tuli loppu, koska ministeriltä ei tätä yleensä hyväksytä.

Nyt katse kääntyy Rinteeseen, jonka toimia tulee arvioida jopa kriittisemmin kuin Paateron. Pääministeri Rinne väitti tänään mediassa puhuneensa eduskunnalle hallussaan olleiden tietojen mukaan. Valehtelu ei kuitenkaan ole osaamiskysymys eikä valehtelija voi perustaa omia väitteitään toisen valehtelijan väitteille.

Pääministeri Rinteellä oli jo kuukausia tiedossa, että Posti oli toiminut pakettilajittelija-kysymyksessä tietyllä tavalla. Rinne oli jo alkusyksystä antanut Postille henkilökohtaisia, lähes typeriksi luonnehdittavia ohjeita hoitaa tes-ongelmat: milloin huonompi tes piti korvata työntekijöille kertakorvauksella, milloin työntekijöiden piti kurkkia ihmisten ikkunoista ja kysellä, oliko asiakkailla kaikki ok.

Pääministerillä oli lisäksi tiedossa jo pitkään, että Paateron osaamattomuudesta tes-kysymyksessä tuli pitkin syksyä ilmi vahvoja viestejä mutta silti Rinne vielä toissapäivänä tuki täydellisesti Paateroa. Kun vielä Postin hallitus ilmoitti jo ajat sitten että se on toiminut valtio-omistajan ohjeiden mukaisesti, Rinne lähti sättimään Postia julkisesti, sen sijaan että olisi huolellisen, järkevästi ajattelevan henkilön tavoin alkanut selvittämään, kuka puhuu shittiä.

Rinne on kertonut kyselleensä tapahtumista Paaterolta mutta juristikoulutuksen omaavana hänen piti tietää, että yhdeltä osalliselta, varsinkaan päätörttöilijäepäillyltä, saatu selvitys ei ole riittävä. Rinteen olisi pitänyt  pyytää Postin hallitukselta selvitystä tapahtumien kulusta ja erityisesti siitä, miten, mitä ja milloin Postin hallitus oli Paateroa informoinut. Vähänkään fiksumpi pääministeri olisi lisäksi ottanut yhteyttä valtion omistajaohjausyksikön päällikköön ja pyytänyt saman selvityksen tältä. Näiden selvitysten jälkeen Rinteen olisi tullut lähteä vastaamaan eduskunnalle oman hallituksensa Posti-sekoiluja.

Mitä teki Rinne? Rinne syytti eduskunnassa perusteettomasti Postia, valehteli ja puolusteli toveriministeriä, vaikka tämä oli valehdellut ja törttöillyt omistajaohjauksessa valtion edustajana.  Rinteen valehtelua ei voi laittaa pelkästään Paateron hänelle kertoman syyksi koska Rinteellä oli mainittu, oma pääministerin selvitysvelvollisuus asiassa. Rinne on tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta jättänyt selvittämättä olennaisia seikkoja Posti-fiaskossa ja puhunut palturia eduskunnalle. Asiassa voi myös perustellusti epäillä, että hän ei itsekään ole kykenevä toimimaan ministerinä, koska hän ei selvästikään tiedä mitä alaiset ja kollegat touhuavat eikä hän osaa selvittää yksinkertaisiakaan kiistoja.

Ensi viikolla nähdään, miten hyvin muu vihervasemmisto suhtautuu äijäfeministi Rinteen temppuun heivata naisministeri Paatero valtiolaivan laidan yli. Myös kepulla voi olla sanansa sanottavana: Alhaisissa lukemissa matava kannatus ei ainakaan Rinteen hallituksessa parane ja Jäätteenmäen tapaus vuosien takaa voi tulla kummittelemaan. Demarithan vetivät aikanaan Jäätteenmäen törttöilyn takia tukensa kepuhallitukselta, jolloin Jäätteenmäelle tuli lähtö.

On muuten ollut huvittavaa havaita miten jotkut vähemmillä eväillä mukana olevat toimittajat edelleen kyselevät: Kumpi valehteli, Rinne vai Postin hallitus? Jos jopa valtion omistajaohjausyksikön päällikkö asettuu tukemaan Postin hallitusta ja sen esittämiä faktoja, ei asiasta ole minkäänlaista epäselvyyttä.

 

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006325812.html

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/8f62af0e-389d-4f02-a945-58d3c3cb9f02

 

 

 

 

majuripasi

Laskuvarjojoukkueen johtajakoulutuksen saanut, armeijassa ja poliisissa palvellut, vuodesta 2006 lakimiehenä toiminut yrittäjä. Asiat sanotaan niin kuin ne ovat, eikä kuten niiden pitäisi olla. Asiantuntijat, faktat ja todennäköisyydet ratkaisevat, älämölö, tunteet ja hyvä fiilis harvemmin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu