Suomella viimeiset ajat hakea Natoon, Venäjä alkaa olla valmis Ukrainassa

Toivottavasti Suomen ylin johto on tilanteen tasalla Ukraina- kysymyksessä. Venäjän viime vuosien sotavalmistelut Ukrainassa ja sen rajalla alkavat olla valmiita hyökkäystä ajatellen.

On jotenkin epämiellyttävää että Suomessa kiistellään kaikenmaailman pillipiipareiden sanomisista tai sanomatta jättämisistä televisiossa kun eurooppalaisessa naapurimaassa Ukrainassa pelätään Venäjän massiivista hyökkäystä maahan. Venäjän hyökkäys maahan näyttää jo melko todennäköiseltä. Venäjän sisäisen tilanteen huononeminen, Putinin suosion lasku ja siihen liittyvä Putinin viimeaikainen retoriikka Ukrainaa kohtaan viittaavat vahvasti sodan alkamiseen Ukrainassa. Venäjä on ryhmittänyt Ukrainan rajoille strategisiin paikkoihin noin 10 % Venäjän rauhanajan sotavoimista mitä ei voi enää sivuuttaa pelkkänä sotamahdin näyttämisenhaluna.

Sota Euroopassa Suomen lähialueella ja Venäjä aloittajana. Haloo Suomen valtiojohto? Olisiko jo aika herätä ja laittaa se hakemus Natoon ennen kuin on ihan oikeasti liian myöhäistä? Venäjän uusi hyökkäys Suomen lähinaapuria vastaan olisi niin törkeä loukkaus myös Suomen turvallisuutta kohtaan että Suomen tulee reagoida siihen mieluummin ennakoivasti kuin myöhään. Ukraina todennäköisesti pystyy aiheuttamaan valtavaa vahinkoa Venäjälle ja pitkittämään sotaa sen verran että Suomella on aikaa hoitaa turvallisuuslisäyksensä Naton kanssa. Venäjä ei ole niin vahva valtio että se pystyy keskittymään muuhun kuin yhteen sotaan kerrallaan.

Suomen pitäisi myös jo ennakoivasti ottaa kantaa julkisesti ja laittaa Nato-hakemus menemään Venäjän toimien takia. Suomi voi huoletta perustella asian valtion turvallisuuden olennaisena huononemisena lähialueella. Tähän on nyt siis tultu. Jos nyt ei ole se valtiojohdon kuvaama ”Nato-option” paikka, mikä enää on?

+20
majuripasi
Hamina

Laskuvarjojoukkueen johtajakoulutuksen saanut, armeijassa ja poliisissa palvellut, vuodesta 2006 lakimiehenä toiminut yrittäjä, nykyisin myös sijoittaja. Asiat sanotaan niin kuin ne ovat, eikä kuten niiden pitäisi olla. Asiantuntijat, faktat ja todennäköisyydet ratkaisevat, älämölö, tunteet ja hyvä fiilis harvemmin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu