Trump syytteeseen muiden pettureiden kanssa

Yhdysvaltain presidentti Trump tulee asettaa syytteeseen kanssapettureidensa ohella. Maanpetturi Trumpista tuskin saadaan mutta läheltä käyttää.

Trump on nyt viikkojen ajan levittänyt perusteettomia valheitaan vaalivoittonsa ryöstämisestä ja hihhuloivat kannattajat ovat lietsoneet Trumpin kannustamina jopa aseellisia mellakoita. Eilinen Trumpin kannattajien väkivaltainen tunkeutuminen kongressiin oli suoraa seurausta Trumpin vain hetkeä aiemmin pitämästä puheesta, jossa hän lietsoi ihmisiä marssimaan kongressiin näyttämään voimaa päättäjille. Tunkeutumisen yhteydessä syntyneessä väkivaltaisessa mellakassa kuoli neljä ihmistä.

Trumpin onneksi hänen kannattajillaan ei ilmeisesti tällä kertaa ollut aseita mukana. Aseellisten kannattajien yllyttäminen tunkeutumaan kongressiin valhesyytösten perusteella olisi todennäköisesti riittänyt maanpetossyytteisiin myös Trumpia vastaan. Nyt Trump joutuu tekemään töitä välttääkseen kapina- ja mellakointisyytteet.

On ollut huvittavaa havaita että maailman johtavan ydinasevaltion presidentin suorittama ilmeinen kapinaan yllyttäminen ja neljä kuollutta ei juuri ylitä uutiskynnystä Suomessa. Ehkäpä siihen olisi tarvittu se että joku syntyneissä kapinamellakoissa olisi kuollut coronaan.

majuripasi

Laskuvarjojoukkueen johtajakoulutuksen saanut, armeijassa ja poliisissa palvellut, vuodesta 2006 lakimiehenä toiminut yrittäjä. Asiat sanotaan niin kuin ne ovat, eikä kuten niiden pitäisi olla. Asiantuntijat, faktat ja todennäköisyydet ratkaisevat, älämölö, tunteet ja hyvä fiilis harvemmin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu