Tuore Nato-kannatuskysely paljastaa armottomasti

Tuore EVA:n Nato-kannatuskysely paljastaa armottomasti sen, miksi täällä osa porukkaa edelleen vastustaa Nato-jäsenyyttä. Osa ansioista kuuluu ehdottomasti poliitikoille.

Suomalaiset ovat tuuliviirejä. Kun Venäjä päättää hyökätä toisiin maihin, Suomessa Nato-kannatus nousee kohisten. Venäjän Georgiaan hyökkäyksen jälkeen tehty tutkimus osoitti miten täällä hätäännyttiin ja jäsenyyden kannatus ampaisi ylös. Ukrainaan hyökkäyksen ja Krimin miehityksen jälkeen hätäännyttiin jälleen vastaavasti. Kun vähään aikaan ei tapahdu mitään, aletaan taas hiljalleen vastustaa jäsenyyttä. Natosta haetaan turvaa hädän hetkellä ja muutoin sitä kritisoidaan. Suomalaisten kaksinaamaisuus on näiltä osin oksettavaa ja typerää.

Mitä vähemmän suomalaisella on koulutustaustaa, sen varmemmin hän vastustaa jäsenyyttä. Koulutusta vailla olevat tai amiksen käyneet ovat suurimpia vastustajia. Nato-kannatus on selvästi tietämättömien ongelma. Vastustaa pitää mutta tietotaito ei riitä perustelemaan vastustusta. Eletään erilaisissa salaliittoteorioissa ja levitetään muilta hölmöiltä kuultuja valheita. Forrest Gump ilmaisi sen parhaiten: typeryys ihmisen tyhmentää.

Puolueista suurimmat vastustajat löytyvät linjalta SDP, Vasemmisto, Kepu ja Persut. Yllättävintä oli että yksi suurimpia vastustajia on entisen kokoomuslaisen Harkimon LiikeNyt. Harkimon porukalla lienee isoja ongelmia ymmärtää Naton merkitystä tai sitten tunne ylittää ymmärryskyvyn. Kyse voi olla myös johdon ongelmasta. Vasemmiston Nato-vihan ymmärtää mutta on samaan aikaan myötähävettävää, hellyttävää ja säälittävää että juuri persut ja vasurit asemoituvat yhdessä Natoa vastaan. Persut yrittävät näyttää mediassa niin suomiäijiltä mutta pelaavat Putinin joukkueessa vasemmiston kanssa. Hyi s..tana.

Yksi typerimmistä poliittisista kannanotoista nähtiin 25.10.2021 aamutelevisiossa, missä persujen puolesta kansanedustaja Packalen osoitti julkisesti surkeaa tietämystään ilmoittaessaan että jos Suomen turvallisuuspoliittinen asema muuttuu ratkaisevasti, Suomi liittyy Natoon. Packalenin lausumassa kiteytyy hyvin poliittinen typeryys, tietämättömyys ja samalla Putinin joukkueessa pelaaminen. Hölmömpi voisi tässä jo kysyä Packalenilta,  Suomiko sen jäsenyyden ihan aikuisten oikeasti päättää? Kun se paha tilanne tulee eteen, voisiko olla jo liian myöhäistä hakea jäsenyyttä? Ja lopuksi, olihan se selvää että jäsenyyden hakeminen on eri asia kuin jäsenyyden saaminen?

Summa summarum. Pikku hiljaa Nato-vastustus vähenee mutta aika ei välttämättä riitä. Ei liene huono idea laittaa työttömiä, kouluttamattomia ja vähän koulutettuja koulun penkille. Lisäoppi saattaa muuttaa maailmankuvaa vaikka tieto vähän tuskaa lisäisi.

+12
majuripasi
Hamina

Laskuvarjojoukkueen johtajakoulutuksen saanut, armeijassa ja poliisissa palvellut, vuodesta 2006 lakimiehenä toiminut yrittäjä, nykyisin myös sijoittaja. Asiat sanotaan niin kuin ne ovat, eikä kuten niiden pitäisi olla. Asiantuntijat, faktat ja todennäköisyydet ratkaisevat, älämölö, tunteet ja hyvä fiilis harvemmin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu