Ulkomaalaistaustaiset yliedustettuina Ruotsin rikostilastoissa

Ruotsissa hiljattain julkaistiin ns. nollatutkimus kuolemaan johtaneesta aseellisesta väkivallasta Ruotsissa. Rikosten tekijöiden taustat vaiettiin huolella tutkimuksessa. Kysymys kuuluu, miksi?

Ruotsissa on jo 40 vuotta tiedetty, että ulkomaalaistaustaiset ja heidän jälkeläisensä ovat yliedustettuina maan rikostilastoissa. Itse lähtisin siitä että jos ongelmat halutaan ratkaista, hyssyttely tai asioista vaikeneminen tuskin auttaa asiassa. Ruotsissa ongelmaa ei ole saatu ratkottua ja asiassa voi perustellusti kysyä, onko hyssyttelystä ollut hyötyä. Kuolemaan johtaneessa aseellisessa väkivallassa Ruotsi alkaa olla Euroopan rankingissa jo korkealla.

On tietysti kiva tutkia kun osaa rajata ikävät asiat pois jo alkuvaiheessa. Itse en näe järkevänä rajauksena olla selvittämättä tekijöitä ja heidän taustojaan ja julkaista sitten ympäripyöreää diibadaabaa väkivallan tasoista, trendeistä ja metodeista. Mikäli ulkomaalaistaustaiset ovat yliedustettuina tekijöinä näissä raskaimmissakin rikoksissa, se tulee kertoa avoimesti, jotta ongelmiin voidaan puuttua. Ei ole kenenkään etu että lähiöissä ammutaan ihmisiä tai räjäytellään käsikranaatteja.

Joku voi tietysti kysyä, tarvitseeko Suomessa olla huolissaan Ruotsin tilanteen pahenemisesta. Suomessa ollaan vastaavalla tavalla vaikenemassa maahanmuuton/muun maahantulon ongelmista ja lieveilmiöistä. En näe Suomea niin erinomaisena maana että hyssyttelyllä täällä päästäisiin yhtään parempaan kuin mitä on nähty Ruotsissa.

Brå: Dödligt skjutvapenvåld i Sverige
och andra europeiska länder
En jämförande studie av nivåer, trender
och våldsmetoder
Rapport 2021:8

+19
majuripasi
Hamina

Laskuvarjojoukkueen johtajakoulutuksen saanut, armeijassa ja poliisissa palvellut, vuodesta 2006 lakimiehenä toiminut yrittäjä. Asiat sanotaan niin kuin ne ovat, eikä kuten niiden pitäisi olla. Asiantuntijat, faktat ja todennäköisyydet ratkaisevat, älämölö, tunteet ja hyvä fiilis harvemmin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu