Valheella lyhyet jäljet – tapaus Husu Hussein

Demaritaustainen taksimies Husu Hussein kertoi twiitissään sunnuntaina 03.11.2019 että oli heivannut rasistin taksistaan ”moottori tielle”. Näin ei tapahtunut.

No, Husu Hussein korjasi asian blogissaan maanantaina 04.11.2019 että se taisi ollakin joskus muulloin ”viime viikolla”. Näin ei tapahtunut.

No, Husu Hussein tiistaina 05.11.2019 tarkensi, että kyse oli nimenomaan 02.11. – 03.11.2019 välisestä yöstä. Eipä ollutkaan.

Mikä Husu Husseinin jutussa piti siis paikkansa? Se, että hän on todistettavasti tehnyt töitä kyseisellä viikolla.

Rasistiheivausjuttu ei pitänyt paikkaansa. Sen  ajankohta ei pitänyt paikkansa, kyytiinottopaikka ei pitänyt paikkansa, Husseinin antama toinenkaan ajankohta ei pitänyt paikkansa, vaikka se laajeni jo viikolla, tarkennettu ajankohtakaan ei pitänyt paikkaansa, kyydissä olleesta rasistista ei ollut mitään näyttöä, saati ei edes rasistisuudesta, jos pohjaksi ottaa Husseinin blogitekstin. Tuollaiset kyselyt eivät tee ihmisestä rasistia eikä muuta rasismiin viittaavaa Hussein edes väittänyt.

Husseinilla on ollut täällä hyviä juttuja ja kannatan joitakin hänen ajatuksiaan. En kuitenkaan pidä siitä, että täällä lähdetään avoimesti selvästi valehtelemaan ja levittelemään omaa vihapuhetta keksitystä asiasta.

Ei millään pahalla, mutta tässä on peiliin katsomiseen paikka. Apulannanjauhanta tekaistuista rasistihyökkäyksistä on yhtä typerää kuin joidenkin typerysten hyökkäykset ulkomaalaistaustaisia vastaan rotuperusteella.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006297553.html

 

majuripasi

Laskuvarjojoukkueen johtajakoulutuksen saanut, armeijassa ja poliisissa palvellut, vuodesta 2006 lakimiehenä toiminut yrittäjä. Asiat sanotaan niin kuin ne ovat, eikä kuten niiden pitäisi olla. Asiantuntijat, faktat ja todennäköisyydet ratkaisevat, älämölö, tunteet ja hyvä fiilis harvemmin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu