Valtiojohdossa ilmeisesti paniikki päällä, pääministerillä eväät syöty

STT kertoo että pääministeri Marin on lausunut vihdoin jotain Venäjän kehittämästä kriisitilanteesta. Lausumasta näkee että eväät on syöty ja nyt odotellaan.

Marin on takuuvarmasti konsultoinut presidentti Niinistöä tilanteesta ennen kuin antaa lausumansa ulos. Näiltä osin kyse on myös presidentti Niinistön kannanotosta.

Marinin mukaan Suomi ”pitää yllä mahdollisuutta hakea Nato-jäsenyyttä ja tiivistää puolustusyhteistyötä EU:n kanssa.” Lausumasta näkee kuka tahansa järkevästi ajatteleva että valtiojohdossa on täysi paniikki päällä ja Suomi istuu nyt pelkääjän paikalla odottamassa, mitä Venäjä päättää tehdä.

Suomi siis ”pitää yllä mahdollisuutta hakea Nato-jäsenyyttä”. Marin voisi kertoa rehellisesti että Suomen ”mahdollisuuden ylläpitäminen” on tyhjä termi ja että ”Nato-jäsenyyshakemus” on tällä hetkellä reaalisesti joka tapauksessa yksin Venäjän, USAn ja Naton päätettävissä, ei Suomen. Suomihan voi ylläpitää vaikka mahdollisuutta tehdä Strömsö-villapaitoja mutta niillä on yhtä vähän tekemistä ulkoturvallisuuden lisäämisen kanssa. ”Ylläpitää mahdollisuutta” on yhtä tyhjä termi kuin ”miun mielestä mie on sitä mieltä.”

Nato-jäsenyyden hakemisesta ei siis todellisuudessa sanottu mitään mutta se johtuu mainitusta seikasta että Venäjä on kieltänyt Natoa sodan uhalla ottamasta Suomea jäseneksi. Venäjä on myös vaatinut USAa estämään Natoa laajentumasta yhtään enempää.

Suomen mahdollisenkin hakemuksen käsittelystä päättävät siis käytännössä muut instanssit kuin Suomi, ja suurin päätäntävalta on Venäjällä. Nyt vain odotetaan milloin, missä ja miten Venäjä alkaa touhuilla seuraavaksi. Nyt kun Venäjä on kieltänyt Natoa ottamasta jäseniä ja vielä sodan uhalla, mitä veikkaatte, onko Suomen valtiojohdolla reaalista mahdollisuutta 1) laittaa jäsenhakemus menemään ja 2) saada se hyväksytyksi Natossa?

Marinin mukaan Suomi tiivistää puolustusyhteistyötä EU:n kanssa. Se ei tarkoita tällä hetkellä yhtään mitään, ei edes vuosikymmenien aikajaksolla. Venäjä on juuri nyt aloittamassa sodan Euroopassa ja Suomi haikailee EU-puolustuksen tiivistämistä tulevaisuudessa.

Marin unohti kertoa suomalaisille pari asiaa:

Mitä Suomi aikuisten oikeasti tekee juuri nyt kun turvallisuustilanne on olennaisesti muuttunut lähialueillamme jopa sodanuhkaan asti?

Onko enää nyt, kun sodanuhka on päällä, kuviteltavissa mitään sellaista tilannetta että Suomi hakisi jäsenyyttä Natossa?

Hyvää Uutta vuotta. Tästä tilanteesta on varoiteltu jo vuosia.

+10
majuripasi
Hamina

Laskuvarjojoukkueen johtajakoulutuksen saanut, armeijassa ja poliisissa palvellut, vuodesta 2006 lakimiehenä toiminut yrittäjä, nykyisin myös sijoittaja. Asiat sanotaan niin kuin ne ovat, eikä kuten niiden pitäisi olla. Asiantuntijat, faktat ja todennäköisyydet ratkaisevat, älämölö, tunteet ja hyvä fiilis harvemmin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu