Venäläiseltä tuomioistuimelta kova kannanotto: Venäjällä sotajoukkoja Itä-Ukrainassa

Venäläinen tuomioistuin todennäköisesti kirjoitti oman kuolemantuomionsa julistaessaan vahingossa tai tarkoituksella, että Venäjällä on sotajoukkoja Ukrainassa Donetskin ja Luhanskin alueella. Kyse on merkittävästä määrästä sotilaita.

The Moscow Times -lehden 16.12.2021 jutun mukaan tuomari saattoi epähuomiossa paljastaa lännessä yleisesti tunnetun tosiasian, eli että Venäjällä on sotajoukkoja paitsi miehittämällään Krimillä, myös Donetskin ja Luhanskin alueella. Venäjän Rostovin aluella sijaitseva tuomioistuin käsitteli hiljattain petosjuttua, jossa se tuomion perusteella piti rikosvastuussa erään yrityksen johtajaa, joka ”vastasi Venäjän sotilasjoukkojen ruokahuollosta Donetskin ja Luhanskin alueella.”

Nolo juttu Putinin juuri USAlle ja Natolle esittämille vaatimuksille. Ukrainalla on nyt laillinen oikeus minä hetkenä hyvänsä hyökätä Luhanskin ja Donetskin alueelle, jonne on tunkeutunut vieraan valtion aseellisia joukkoja. Krimin suhteen Ukrainalla oikeus on ollut jo vuodesta 2014. Venäjä ei voi tämän jälkeen väittää, että joku valtio uhkaisi sitä kun se itse on tunkeutunut asevoimin laittomasti Ukrainan alueelle.

Kuvaavaa on että kun tuomio annettiin, se jouduttiin pikaisesti poistamaan tuomioistuimen web-sivuilta. Tuomion perusteluista on voinut päätellä että yrityksen kaksi kertaa viikossa Luhanskissa ja Donetskissa oleville Venäjän sotilaille tarkoitetut ruokatarvikkeet, yhteensä 1.300 tonnia, kattavat noin 26.000 sotilaan ruokamenot. On myös mahdollista että joukkoja on vieläkin enemmän koska nyt kärähti vain yksi tavarantoimittaja.

Nähtäväksi jää mikä meteli asiasta syntyy Venäjällä. Oman käsitykseni mukaan edes Putin ei voi määrätä sotajoukkojaan ulkomaille ilman laillista perustetta ja ilmoittamatta sitä duumalle. On median tehtävä lännessä tuoda asia julkisuuteen.

Toinen asia on että mitä Ukraina ja länsi tekee nyt kun asia paljastui jopa venäläisen tuomioistuimen kertomana. Ja mitä tekee Suomi?

+11
majuripasi
Hamina

Laskuvarjojoukkueen johtajakoulutuksen saanut, armeijassa ja poliisissa palvellut, vuodesta 2006 lakimiehenä toiminut yrittäjä, nykyisin myös sijoittaja. Asiat sanotaan niin kuin ne ovat, eikä kuten niiden pitäisi olla. Asiantuntijat, faktat ja todennäköisyydet ratkaisevat, älämölö, tunteet ja hyvä fiilis harvemmin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu