YLE:n rikospaikka-dna -uutisointi huvittavaa

YLE näyttää pitkästä aikaa löytäneen uutisaiheen, johon se ei toistaiseksi saanut liitettyä coronaa. Valitettavasti rikospaikka-dna-juttu oli uutinen vain YLE:lle, ei alan ammattilaisille.

Alan ammattilaisten parissa on ollut jo vanha juttu, että rikospaikalta löytynyt dna-jälki ei osoita välttämättä muuta kuin sen, että dna-jälki löytyi. On ollut myös vanha juttu, että pelkän dna:n perusteella ei pidä ketään syyttää tai tuomita. On tietysti valitettavaa, jos maasta löytyy edelleen tahoja, jotka toisin luulevat. Avainsana on tietysti ammattilaisuus.

Ammattilaiset ovat tienneet parikymmentä vuotta että rikospaikka-dna:ta voi pitää myös roskana, jonka olemassaololle rikospaikalla voi löytyä lukemattomia selityksiä. Nopealla tsekkauksella löysin itseltänkin pari juttua lähes kymmenen vuoden takaa, joissa eri oikeusasteet hylkäsivät syytteet hyvien vastaperustelujen vuoksi. Yksi tärkeimmistä oli pelkän dna:n riittämättömyys näyttönä ja dna:n helppo kulkeutuminen rikospaikalle mitä ihmeellisimpien reittien takia. On helppo veikata että ympäri maata on vastaavia juttuja ollut tiedossa lukemattomia määriä.

Jos tietysti juttu oli joillekin ihan uutta tietoa, hyvä näin. Pitäähän edes jotain julkaista.

+2
majuripasi
Hamina

Laskuvarjojoukkueen johtajakoulutuksen saanut, armeijassa ja poliisissa palvellut, vuodesta 2006 lakimiehenä toiminut yrittäjä. Asiat sanotaan niin kuin ne ovat, eikä kuten niiden pitäisi olla. Asiantuntijat, faktat ja todennäköisyydet ratkaisevat, älämölö, tunteet ja hyvä fiilis harvemmin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu