Avoin kirje Arto Luukkaselle

Kiitokset tämänpäiväisestä lähihistoriaamme käsittelevästä blogistasi. Kirjoituksesi kävi ansiokkaasti läpi kahden suomalaisen wanhan puolueen, SDP ja Kokoomuksen, suhtautumista Venäjään 2000-luvulla.

Lukijalle selvisi varsin hyvin, että vakavia virheitä ja vääriä arviointeja on tehty. Toivottavasti on myös otettu opiksi. Se olisi ensiarvoisen tärkeää, koska todennäköisesti toinen näistä puolueista on hallitusvastuussa seuraavien vaalien jälkeen, ehkä molemmat.

Euroovalien aikaan 2019 olit sitä mieltä, että Krimin valtauksen aiheuttamista pakotteista Venäjää vastaan pitäisi luopua. Et ollut yksin mielipiteesi kanssa, 20 perussuomalaisten ehdokkaasta samaa mieltä kanssasi oli 7 ehdokasta. Pyöristettynä siis noin puolet.

Olit myös sitä mieltä, että venäläisille pitäisi myöntää viisumivapaus ja oikeus matkustaa Euroopan unionin alueella täysin vapaasti ja entistä edullisemmin.

Olit valmis palkitsemaan Venäjän kansalaiset myöntämällä heille lisää oikeuksia, Krimin laittomasta miehityksestä huolimatta.

Venäjä ylläpiti tuhoisaa sisällissotaa itä-ukrainassa, sotaa joka sittemmin laajeni suurimmaksi sodaksi Euroopassa sitten toisen maailmanssodan. Olit kuitenkin valmis luopumaan Venäjän vastaisista pakotteista ja antamaan näin hyväksyntäsi Venäjän sotatoimille.

Kolme vuotta sitten sinulle esitettiin kysymykset Venäjän vastaisista pakotteista ja viisumivapaudesta. Mietit ja harkitsit varmaan tarkkaan ennenkuin vastasit näihin kysymyksiin.

Kysyisinkin, millä perusteilla päädyit pakotteista luopumisen ja viisumivapauden kannalle?

Näin jälkikäteen katsottuna johtopäätöksesi vaikuttavat virheellisiltä.

 

+21
ManuKorkman
Sitoutumaton Vaasa

Mielipiteeni ovat pääosin muilta lainattuja tai tuulesta temmattuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu