Kuka sai ja saa kenenkin äänet?

Stubbin äänisaalis on jotakuinkin kok+RKP. Jälkimmäinen puolue ei asettanut omaa ehdokasta, joten äänten voinee kuvitella suurelta osin päätyneen puolittain suomenruotsalaisen liberaalin  Stubbin laariin.

Haaviston pääsyä toiselle kierrokselle ei tarvitse päivitellä, kun vertaa Anderssonnin ja Urpilaisen saamia äänimääriä heidän puolueensa kannatukseen.

Tämä on aika huvittavaa, kun Haavisto yritti tehdä pesäeroa oman puolueensa lisäksi myös vasemmistoon. Tässä mielessä Haaviston taktiikka petti niin pahasti, että hän päätyi kisaamaan vielä toisellekin kierrokselle.

Halla-aho sai puolueensa omat kannattajat liikkeelle, mutta hänen  taakse ei juuri muiden puolueiden äänestäjiä tullut. Tässä tulee ilmi PS luonne puolueena, kannattajilleen se on ainoa vaihtoehto ja muille mahdoton valinta.

Rehn teki hyvän kampanjan ja sai keskustalaiset liikkeelle. Osan menestyksestä voitaneen katsoa tulleen KD riveistä, sen perusteella, miten vaatimattomaksi jäi muutoin arvostetun Essayah äänimäärä.

Nyt on mielenkiintoista nähdä, muuttuuko Haaviston taktiikka toiselle kierrokselle. Löytyykö hänestä enemmän vasemmistolaisuutta kuin ensimmäisellä kierroksella, vai painottuuko keskusta?

Jotain hänen täytyy kuitenkin keksiä, koska tilanne on yksinkertaistettuna sellainen, että Haaviston täytyy houkutella taakseen äänestäjiä, kun Stubbille riittää se, ettei hän karkoita heitä.

 

 

ManuKorkman
Sitoutumaton Vaasa

Mielipiteeni ovat pääosin muilta lainattuja tai tuulesta temmattuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu