Lukashenko ja Putin vitsailevat pakotteista

Mikäpä on diktaattoreilla vitsaillessa..

Venäjällä asuntojen kauppa on suurelta osin loppunut. Ostajat epäilevät, etteivät rakenteilla olevat rakennukset valmistu milloinkaan. Syksyllä ja talven aikana odotetaan rakennusliikkeiden konkursseja.

Ostoskeskusten tiloista on länsiyhtijöiden  jäljiltä tyhjää tilaa 40-60%. Kiinteistöjen ylläpito alkaa olemaan haasteellista. Kustannusten vuoksi vuokrissa on korotuspaineita, mutta kysynnän puutteen mukaan suunnan pitäisi olla toinen.

Elokuvateattereiden tarjonnasta tuli aiemmin 80% Hollywoodista. Nyt viihdekeskukset tarjoavat Iranilaisia ja Kiinalaisia elokuvia. Länsimaiset pikaruokalat ja kahvilat ovat jättäneet Venäjän.

Autokauppa romahti 80% huhtikuussa. Autojen valmistus Venäjällä on lähes loppunut. Vain kaikkein yksinkertaisimpia malleja voidaan valmistaa, kuten 1970-luvulla suunniteltua Lada Nivaa. Turvatyynyillä ja  ABS jarruilla varusteltuja autoja ei kyetä tuottamaan. Uusi Mosse, jonka valmistusta Renaultin tehtailla hehkutetaan, olisi kiinalainen Mosse venäläisen Mossen nimellä. Houkutteleva vaihtoehto Nissanille tai Audille? Putin on jo ilmoittanut haluavansa tällaisen.

Lentoliikenne on loppumassa. Venäjän varastamat leasing-koneet kaipaavat varaosia ja ohjelmistojen päivityksiä. Kohtapuoliin koneet eivät pääse ilmaan ja jos pääsevätkin, eivät pysy siellä kauan.

Suuri osa lennojohtajista on irtisanottu, koska tarvetta heille ei ole. Sama pätee kaikkiin muihinkin lentokenttien työntekijöihin.

Rautatiet ovat pulassa, koska Siemens jätti maan. Venäjä on kohta maa, jossa ei liikuta ilmassa, maanteillä eikä raiteilla. Repinin Volgan lautturit ovat tulevaisuutta.

Krimin turistihotelleista 30% ei aio edes avata oviaan kysynnän puutteen vuoksi.

Venäjä Brt arvioidaan putoavan tänä vuonna noin 10%. Kuinka käy ensi vuonna, kun pakotteet purevat kunnolla?

Putin iloitsee ruplan vahvistumisesta. Rupla oli vahva myös Neuvostoliiton aikana. Silloinkaan sillä ei saanut mitään.

 

+18
ManuKorkman
Sitoutumaton Vaasa

Mielipiteeni ovat pääosin muilta lainattuja tai tuulesta temmattuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu