Mikä nykyvanhuksia oikein vaivaa?

Osaa vanhuksista vaivaa jo se, että heitä kutsutaan vanhuksiksi. Kuinka kukaan, joka on Dannya nuorempi, voisi olla vanhus? Osaa se, että golfkausi Espanjassa jäi kesken, eikä Levin mökillekään ollut asiaa. Nuoriso, pääministeri ja muut tytöt komentelevat, eivätkä tunnu ymmärtävän millaisista uhrauksista on kyse.

Tämän ikäpolven isät viettivät vuosikausia rintamalla ja äidit hoitivat raskaat maatalous- ja teollisuustyöt. Hoitivat vanhukset ja lapset. He eivät tienneet, oliko heillä ja heidän lapsillaan tulevaisuutta vai vietäisiinkö se heiltä, mutta he tekivät kaikkensa tulevaisuutensa eteen.

Osa nykyvanhuksista on unohtanut edellisen sukupolven uhraukset. Suuret ikäluokat jäävät Suomen historiaan karun alkunsa jälkeen kadehdittavana sukupolvena. Se sai paremmat mahdolllisuudet kouluttautua, kuin yksikään sukupolvi ennen sitä. Se sai lähes elinikäiset työpaikat ja paremmat mahdollisuudet vaikuttaa työoloihinsa ja palkkaukseensa, kuin yksikään sukupolvi ennen sitä. Sen asuntolainat kuittasi inflaatio. Päästiin matkustamaan ja kokemaan turismin riemut laajemmin kuin koskaan aiemmin. Sukupolvi sai varttua ja vaurastua toiveikkuuden vallitessa ja se käytti tilannetta hyväkseen.

Nyt heitä pyydetään pysymään kotona oman terveytensä vuoksi. Heille on esitetty toiveita, että he käyttäytyisivät niin, etteivät sairastuisi tähän pahimmillaan tappavaan sairauteen ja etteivät levittäisi sitä.

Osalta vanhuksia se on ilmeisesti liikaa pyydetty.

ManuKorkman

Mielipiteeni ovat pääosin muilta lainattuja tai tuulesta temmattuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu