Mitä Kiina miettii venäläisten tunaroinnista Itämerellä?
Kiinalaisen aluksen sekoittaminen venäläisten ilkeilyyn Suomea kohtaan tuskin ilahduttaa Kiinaa.
Venäläiset onnistuivat ryssimään melko yksinkertaisen urakan, eli kaasuputken katkaisun. Venäläiset ainakin itse arvioivat homman sellaiseksi, josta jopa hekin selviäisivät jäämättä kiinni.
Kiinalaisen aluksen ankkurin löytyminen tapahtumapaikalta ei tainnut kuulua suunnitelmaan.
Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka Putin selittää tapahtuneen Xi. En usko, että Putinin selitys siitä, ettei hän edes tiennyt kaasuputken olemassaolosta, menee läpi.
Voi tietysti olla mahdollista, että tämä Pietari Suuren korvike ei ole koskaan katsonut Itämeren merikarttaa.
Kiinalle kaasuputki on hyttysen pieru Itämerellä.
Ilmoita asiaton viesti
En usko, että Kiina haluaa tulla sekoitetussa tällaiseen asiaan. Venäjä on kaiken lisäksi käyttänyt Kiinaa röyhkeästi hyväkseen.
Ilmoita asiaton viesti
Ehdotan että Suomi julistaa sodan Kiinalle ja jää odottelemaan Kiinan jalkaväkeä Itärajallemme.
Ilmoita asiaton viesti
Olet oikeassa! Osoitin huonoa makua kommentissani.
Ilmoita asiaton viesti
Otsikkoon:Ei yhtään mittää.
Suomi selittää ja odottaa akkutehdasta jonnekin rannikolle.
Ilmoita asiaton viesti
Se mitä olen julkisuudesta lukenut, niin faktat eivät oikein tässä jupakassa kohtaa.
– Kuulemma ankkuriketjun pitäisi ensimmäiseksi antaa periksi, mutta nyt ankkurin keski’tolppa’ on katkennut. Eli paksu umpiterästä oleva tanko on katkennut ketjun sijasta
– Ankkurin laahamisen pitkin meren pohjaa pitäisi kääntää alusta vinoon, ja nyt uraa merenpohjassa on kilometrejä (jos ei kymmeniä km). Ankkurin vetäminen ei siis mitenkään voi tapahtua miehistön huomaamatta
– Edellisestä johtuen luulisi laivan keulassa olevan suuria ankkuriketjun aiheuttamia maalivaurioita. Niitä ei ole
En keksi muuta mahdollisuutta kuin että Kaliningradissa on irrotettu Newnew’n vasen keula-ankkuri, ja se olisi asennettu venäläisen ’merentutkimusaluksen’ perään auraamaan merenpohjaa.
Ilmoita asiaton viesti
Ei kannata aliarvioida mitä tössimisiä merenkulkualalla tapahtuu. Jos nyt otetaan yleisesti tuttu esimerkki länsimaista niin muistelepa Costa Concordiaa…
Lisäksi pitäisi muistaa että vahingossa tietoliikennekaapelien katkomista tapahtuu jatkuvasti. Tutkivan journalismin paikka olisi tehdä tilasto ja katsoa poikkeavatko viime vuosien määrät normaalista. Edellinen kaapelispekulaatioaalto tapahtui vuonna 2008.
”After two underwater cable cuts in the Middle East last week severely impacted countries from Dubai to India, alert netizens voiced suspicions that someone — most likely Al Qaeda — intentionally severed the cables for their own nefarious purposes, or that the U.S. cut them as a lead-in to an attack on Iran.”
…
”Cable cuts happen on average once every three days,” Beckert said. There are 25 large ships that do nothing but fix cable cuts and bends, Beckert adds.
https://www.wired.com/2008/02/who-cut-the-cab/
Edellä mainittu ei sulje pois mahdollisuutta etteikö teko olisi voinut olla tahallinen. Kysymys vain herää, miksi? Eikös tuollainen superüberkyky kannattaisi piilottaa ja käyttää kerralla shokkivaikutuksena jonkun konfliktin aluksi, vetää vaan erityistä aura-ankkuria vaikka läpi Itämeren ja katkoa kaikki kaapelit kerralla sen sijaan että annetaan ennakkovaroitusta…
https://www2.telegeography.com/submarine-cable-faqs-frequently-asked-questions
”Don’t these cables ever break?
Yes! Cable faults are common. On average, there are over 100 each year.
You rarely hear about these cable faults because most companies that use cables follow a “safety in numbers” approach to usage, spreading their networks’ capacity over multiple cables so that if one breaks, their network will run smoothly over other cables while service is restored on the damaged one.”
https://www.gov.uk/maib-reports/dragging-anchor-and-snagging-gas-pipeline-by-product-carrier-young-lady-in-tees-bay-england-resulting-in-material-damage-to-the-pipe
Report on the investigation of Young Lady dragging anchor 5 miles east of Teesport and snagging the CATS gas pipeline, resulting in material damage to the pipe 25 June 2007.
Ilmoita asiaton viesti
Iltalehtikin käyttänyt samaa foliohattua kuin meikäläinen?
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c193c1e1-fa04-4719-bb7b-c7d3f986d187
Ilmoita asiaton viesti
”Iltalehtikin käyttänyt samaa foliohattua kuin meikäläinen?”
Foliohattua on käytetty, koska jutussa ei ole tehty tilastollista vertailua vahinkoihin joita on sattunut ympäri maailmaa. Vahingon riskihän tuli esille jo putken YVA:ssa kuten jutussa tulee esille. Kuten laitoin yllä, ankkurivahinkoja sattuu jatkuvasti. Jos kyseessä on töpeksimisen akselin alus (Kiina-Venäjä) eivät vahingot ole mahdottomia.
Tulee muistaa, että Iltalehden mukaan Kaliningradissa on kaksi maahanlaskuprikaatia, Kiina hyökkäsi Taiwaniin joskus 2023 alkupuolella yms. jne. Iltalehdellä on joskus hyvää poliittista journalismia mutta iltapäivämedialle tyypillinen voimakas lööppihakuisuus.
Jälleen kerran, en pistä pahakseni jos Venäjää tästäkin syytetään, tahallisuutta ei voi sulkea pois, muttei vahinkoakaan.
Ilmoita asiaton viesti
Arvaisin, että Kiinan johdolle koko homma merkitsee… ei yhtikäs mitään.
Mitäpä he pikkuisen Suomen ongelmista piittaisivat? Onhan Kiina (ainakin Kiinan johdon mielestä) Maailman Johtava Supervalta.
Ilmoita asiaton viesti
Kiinasta on viestitetty hallitusta myöten, että asia on syytä tutkia.
Ilmoita asiaton viesti
On aivan se ja sama kiinnostaako hyttysenpaskan kokoinen Suomi Kiinaa vai ei. Kyse on periaatteellisempi. Venäjä on sotkenut Kiinan hyttysenpaskan kokoisen Suomi-putken sotkuun kysymättä ja ilman lupaa.
Ilmoita asiaton viesti
Näin juuri. Kiina tuskin haluaa tulla sekoitetuksi Venäjän ja länsimaiden välisiin suhteisiin. Ei ainakaan tällä tavalla.
Ilmoita asiaton viesti
Talvi vastassa, saahan Venäjä tälläkin korotettua öljyn ja maakaasun hintaa. Odotan siis lisää kurssinousua öljy-yhtiöille. Kaikki vihreään siirtymään liittyvät osakkeet ovatkin jo pohjamudissa, eihän niihin usko enää kuin joku ituhippi porukkoineen.
Ilmoita asiaton viesti
Kiina on Venäjä tärkein asiakas öljyn ja kaasun suhteen. Siellä tuskin ilahdutaan tällaisista keinoista nostaa energian hintaa.
Ilmoita asiaton viesti
Joo, Intia on myös suuri kauppakumppani Venäjän kanssa, tuskinpa sielläkään ilahdutaan hinnan noususta. Norjaaiset ekonomistit uossa epäilivät että öljyn hinta saattaa nousta 350 taalaan tynnyriltä, jos koko lähi-itä leimahtaa liekkiin. Onneksi on muutama Equinorin ja Vår Energin osake..:)
Ilmoita asiaton viesti