Nato jäsenyyden kannatus on noussut 68 prosenttiin.
Vastustajia löytyy 12%.
Nato-jäsenyyden kannatus on jo samaa luokkaa kuin maamme EU-jäsenyyden kannatus kansalaisten piirissä. Putinin erikoisoperaation ansiosta kannatus on noussut yli 40% kuudessa viikossa. Huomattava saavutus.
Erikoisoperaation tarkoitus oli estää NATOn itälaajentuminen, eikä suinkaan edistää sitä. Suomalaiset ja ruotsalaiset suhtautuivat siihen kuitenkin toisin kuin venäläiset odottivat.
Naton voima lisääntyy pohjoisessa. Ruotsilla ja Suomella on toimivat puolustusvoimat, jotka tuovat lisää suorituskykyä Natoon.
Miten Putin reagoi siihen, että Suomi siirtää Venäjän punaisenviivan Vaalimaalle?
Gallup on MTV teettämä ja siihen on haastateltu yli 1800 henkilöä.
Otsikko on vähän harhaanjohtava. Tarkoitetaan varmaan 68 prosenttiin.
Ilmoita asiaton viesti
Niin on. Laiskotti. Korjaa sen.
Ilmoita asiaton viesti
Kannatus ei ole sama hakemus.
On saatava hakemus äkkiä liikkeelle, eikä vasta joidenkin kesäkokousten jälkeen, mieluummin eilen kuin tänään.
Ilmoita asiaton viesti
Odotellaan nyt kaikessa rauhassa Keskustan ruotsinkielisen piirin kannaottoa.
Ilmoita asiaton viesti
Voitaisiinhan vielä järjestää kansanäänestys. Sellainen, jossa jokainen verkkopankkitunnuksen omaava kansalainen saisi äänestää, se tuntuisi ainakin minusta reilulta äänestykseltä. Jos on verkkopankkitunnus jollakin monessa pankissa, niin tällainen henkilö saisi äänestää useamman kerrankin.
Ilmoita asiaton viesti
Vielä helmikuussa 2022 tasavallan presidentti Sauli Niinistö piti täysin ehdottomana neuvoa antavan kansanäänestyksen järjestämistä.
Sittemmin on takki kääntynyt ja gallupitkin jo kelpaavat.
Kova on nyt kiire vuosikymmenien jahkailemisen jälkeen.
Venäjä-osaaminen näyttää olleen itsepetosta ja harhaa.
Ilmoita asiaton viesti
Voisi kuvitella, että helmikuun loppupuolen tapahtumilla Ukrainassa on ollut vaikutusta Niinistön mielen muutokseen.
Ilmoita asiaton viesti
Sikäli kuitenkin erikoista koska mitkään muut Venäjän viime vuosien sotilaalliset aggressiot eivät ole tehneet yhtä voimakasta vaikutusta tasavallan presidenttiin.
Ilmoita asiaton viesti
Luulen, että meitä on aika monta, joille tämä tuorein aggressio on tehnyt järisyttävämmän vaikutuksen kuin aiemmat.
Ilmoita asiaton viesti
Totta.
Minkäänlaista erityistä Venäjä-osaamista ei nykytilanteen arvioinnissa kuitenkaan tarvita edes Esson baarin kanta-asiakkaiden ikkunapöydässä, jossa muutoinkin jo vuosia on nähty Venäjän kehityssuunta ja vaadittu Suomen liittymistä Natoon.
Ilmoita asiaton viesti
Putler nosti kannatusta ensin rutkasti, mutta nyt sitä näyttää nostavan Erik Punainen. Kummallakin homma on mennyt päälaelleen.
Ilmoita asiaton viesti
”Miten Putin reagoi siihen, että Suomi siirtää Venäjän punaisenviivan Vaalimaalle?”
Sellaisia punaisia viivoja ei ole, ei kannata jakaa Putinin agendaa.
Ilmoita asiaton viesti
En varsinaisesti koe jakaneeni milloinkaan Putinin agendaa.
Ilmoita asiaton viesti
Jep. Nämä ”punaiset viivat”. Ei sellaisia ole. On vain maiden rajoja ja jos toinen maa alkaa puhumaan jatkuvasti että on muutakin rajaa kuin maanrajat….ei meidän kannata moista agendaa jakaa. Okei…🤔
Ilmoita asiaton viesti
Jos vauhti jatkuu samanlaisena niin pian rikkoutuu 100% haamuraja.
Ilmoita asiaton viesti
Vaikuttaa vahvasti siltä, että yhteiskuntapoliittinen ymmärrys ja osaaminen ovat naapurimaamme johdolta täysin hukassa.
Ilmoita asiaton viesti
Nooh, ne ovat tosiaan siellä Ruotsissa vielä hetken aikaa vähän hukassa ymmärryksiensä kanssa, mutta antaa nyt ajan kulua, niin kyllä ne siitä havahtuvat, että ”ai jaa, jokos meitinkin nyt pitää mennä?” 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Venäläisiä tarkoitin kyllä kommentissani muttei ruotsalaistenkaan järjenjuoksu ole sieltä luistavimmasta päästä, mutta kai sitten toimivat kun saavat aikansa diskuteerata.
Ilmoita asiaton viesti
Vaikka naapurimaamme Venäjä on pitkin 2000-lukua hyökkäillyt joidenkin naapureittensa ja muidenkin kimppuun, tapattanut/vanginnut opposition edustajia ja muita toisinajattelijoita ynnä peukaloinut vaalituloksiaan, vasta helmikuun 2022 suurhyökkäys Ukrainaan herätti suomalaiset. Kun vielä ihan äskettäin (syksyllä 2021) ”Suomen pitäisi liittyä Natoon” -väittämän kanssa täysin tai jokseenkin samaa mieltä oli vain 26 prosenttia suomalaisista, muutos on todella nopea.
Suomi liittynee Natoon tänä vuonna, ja kiitos tai ”kiitos” siitä kuuluu vain yhdelle mihelle: Vladimir Putinille. Iilman Putinin aloittamaa Ukrainan vastaista ”erikoisoperaatiota” Suomi ei olisi ollut valmis Natoon vielä moneen vuoteen.
Ilmoita asiaton viesti
”Nato -jäsenyyden kannatus on noussut 68 prosenttiin.”
Kerrankin meni Manulla väärin, mutta ei se mitään. Oikeastihan se kannatus oli nyt jo 77% ja vastustus 11% ”jos valtiojohto suosittelee”.
Kai se nyt vain tämä pitää laskea, kun eihän sinne nyt ilman olla menossa, että valtiojohto menemistä suosittelisi!
Ilmoita asiaton viesti
Multa ei ole vieläkään kysytty mitään NATO-kannatuksesta. Aika kova käännytystyö meneillään ja salaisia kokouksia pidellään elinkeinoelämä osallistujana. Taitaakin olla kyse vain bisneksestä ja Ruotsin houkuttelusta mukaan.
https://www.lapinkansa.fi/expressen-suomen-ja-ruotsin-salainen-nato-tapaamin/4514476?utm_campaign=Feedit&utm_source=Lapin%20Kansa&utm_medium=RSS
Ilmoita asiaton viesti
Minultakaan ei ole kysytty.
Olenkin päättänyt olla uskomatta yhteenkään sellaiseen gallupiin joihin minulta ei ole kysytty koska sellainen ei mitenkään voi edustaa koko kansan mielipidettä.
Ja vielä, vaikka kysyttäisiinkin en uskoisi jos gallupin tulos eriäisi omasta mielipiteestäni. En esimerkiksi uskoisi että kansa kannattaisi koulujen kasvisruokapäiviä jos olen juuri itse sanonut että en kannata.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä on ajattelutapa, jonka Trump on kehittänyt äärimmilleen: jos me häviämme, tulos on virheellinen. (Ja sitten on vielä stalinistis-putinistinen menettely, jolla virheellisten tulosten mahdollisuus eliminoidaan. Tätä Trumpin ei auta kuin kadentia. Mutta mitenkäs nyt lipsahdin aiheesta?)
Ilmoita asiaton viesti
Yhdysvaltain puolustusbudjetti on yli kymmenkertainen Venäjään verrattuna.
Euroopan Nato maiden puolustusbudjetti on yli nelinkertainen Venäjään verrattuna. Useat NATOn-jäsenmaat lisäävät puolustusmenojaan Venäjän toilailujen vuoksi, Saksa on tästä hyvä esimerkki, 100 miljardia euroa lisää rahaa puolustukseen.
Suomen puolustusmenojaan ovat viime vuosina olleet noin 3,5 miljardia, ?kun Venäjä on käyttänyt sotilasmenoihinsa yli 65 miljardia.
Lisääkö Natoon liittyminen uskottavuutta Suomen puolustusvoimiaan?
Ilmoita asiaton viesti
Gallup-kyselyn esittelyssä sanotaan: ”Vastaajat ovat iältään 18–64-vuotiaita.”
Tämä on niin hybridi-vaikuttamista, kun rajataan kyselyn ulkopuolelle ikäluokka joka olisi väärää mieltä asiasta, ja kuitenkin raportoidaan että x % ”kansasta” on jotain mieltä. Eihän se ole totuus, tämän kyselyn parametreilla. Kysely ei mittaa ”kansan” mielipidettä, vaan tietyn ikäluokan mielipidettä. Tätä tämä on ollut, siinä propagandan rajamailla. Siksi sitä kansanäänestystä ei haluta, koska se kertoisi ihan oikeasti, mitä koko kansa on mieltä.
Ilmoita asiaton viesti
Ylen taloustutkimuksella teettämässä kyselyssä 62 prosenttia 18 vuotiaista kannatti Natoon liittymistä.
Kansanäänestyksen järjestämistä toivoi 25% vastaajista.
Tämä kysely on maaliskuulta.
Ilmoita asiaton viesti
HS ulotti viime kuussa teettämänsä kyselyn vanhempiin:
Ikäryhmistä Nato-myönteisimpiä olivat 60–69-vuotiaat. Enemmistö kaikista 40-vuotta täyttäneistä kannatti Nato-jäsenyyttä.
Sen sijaan 31–39-vuotiaista jäsenyyden kannattajien osuus jäi hieman alle puoleen. Enintään 30-vuotiaissa kannattajia oli vielä vähemmän.
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008701838.html
Ilmoita asiaton viesti
”Tutkimukseen osallistuneiden joukko edustaa maamme 18 – 79 -vuotta täyttänyttä väestöä”
Eivät nuo saa aikaiseksi tilastoa, joka vastaisi sitä kun kaikilla aikuisilla on äänioikeus ja he äänestävät. Koko ajan on joku rajaus. Mikä siinä on niin vaikeaa hoitaa asia niin että kyselyyn otetaan eri ikäluokkia oikeassa suhteessa verrattuna väestöön?
Ilmoita asiaton viesti
”Eivät nuo saa aikaiseksi tilastoa, joka vastaisi sitä kun kaikilla aikuisilla on äänioikeus ja he äänestävät.”
Puoluekannatusgallupkyselyissä taitaa yläikäraja olla 70, kaipa siihen joku ikäihmiset huomioon ottava syy on.
Ilmoita asiaton viesti
Jaha, se niiden gallup-kyselyiden luotettavuudesta. Ilmankos vaalipäivässä onkin aina vähän ylimääräistä jännitystä.
> kaipa siihen joku ikäihmiset huomioon ottava syy on
Pikemminkin sanoisin, että ikäihmiset huomioon ottamatta jättävä syy. Heidäthän sivuutetaan kyselyssä. Jos he kuitenkin äänestävät, niin sieltä tulee yllätysmomenttia vaalitulokseen.
Ilmoita asiaton viesti
Todennäköisesti, sillä osa esim lupaisi varmasti äänestää, mutta ei sitten muistakaan.
Ilmoita asiaton viesti
Sinä se hybridivaikuttaminen taas nähtiin. Median Venäjää myötäilevät trollit painottavat ikäryhmiin joiden tietävät olevan kaikkein natovastaisimpia.
Ilmoita asiaton viesti
Pitäisikö Suomen liittyä julmaan sotilasliittoon, jonka jälkeen Putin setä olisi pakotettu liiskaamaan äidin ja iskän tuusannuuskaksi? Päiväkodin gallupissa lähes 70% 1-4,5 vuotiaisista vastusti Suomen Nato jäsenyyttä.
Ilmoita asiaton viesti
Päiväkodin kaikkein nuorin ikäluokka ei kannattanut eikä vastustanut koska se ei osannut sanoa.
Ilmoita asiaton viesti
Nato-epäilijöistä iso osa on niitä, jotka voivat itse – tai heidän puolisonsa – joutua vastoin tahtoaan Nato-sotaan jossain Turkissa tai vaikkapa Ukrainassa. Vanhojen yli 60-vuotiaiden ei sellaista tarvitse pelätä.
Ilmoita asiaton viesti
Pieni pettymys Mittlerille, taas. Monen +80 ihmisen mielessä on vieläkin sodan käynyt isä joka jatkoi sotaa sodan loputtua vuosikaudet, vuosikymmenet. Ei ollut mitään jälkihoitoa.
Siksi itseäni kaikkein eniten yllättänyt ”Nato kannatus” löytyy noissa senioreissa. Otokseni on tosin pieni.
Ilmoita asiaton viesti
Ja lisää huonoja uutisia Mittlerille:
”IL:n tiedot: Suomi valmistautuu hakemaan Nato-jäsenyyttä TP-Utvan antamalla lisäkirjauksella
Lisäkirjaus on lyhyt, ja siinä kerrotaan ainoastaan se, että valtiojohto on päättänyt hakea Nato-jäsenyyttä.”
”Päätös tehdään pian
IL:n lähteet arvioivat, että TP-Utvassa tehdään päätös Nato-jäsenyyden hakemisesta toukokuun kahden ensimmäisen viikon aikana.
Hallituksen, tasavallan presidentin, puoluejohtajien ja eduskunnan puhemiehistön rakentama päätösreitti mahdollistaa kuitenkin sen, että TP-Utva saattaa tehdä päätöksen lisäkirjauksesta eli Nato-jäsenyyden hakemisesta jo ennen vappua eli huhtikuun aikana.”
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/865bf723-4d71-40a6-8f9d-6ceadb8ce405
Ilmoita asiaton viesti
Mittlerillä on huono päivä:
Vasemmistoliiton Nato-yllätys: kansanedustaja kertoo kannattavansa jäsenyyttä – ja puolue aikoo ehkä häivyttää kielteisen kantansa
https://www.hs.fi/junkkari/art-2000008744423.html
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008684257.html
HS:n ylläpitämässä täydentyvässä laskennassa on nyt 100 kansanedustajaa, jotka ovat Nato-jäsenyyden kannalla. Tämä tarkoittaa enemmistöä, kun puhemies ei äänestä. Vastustajia on 12. Ei osaa sanoa -kannalla on 37 kansanedustajaa ja 51 edustajan näkemys ei ole tiedossa.
Ilmoita asiaton viesti
Sekin vielä. 😂 Voi Ion parka…
Ilmoita asiaton viesti
Kurjaa kuuluu:
Olen edelleen Nato-option kannattaja, jos mielipidekyselyssä asiaa kysytään. Kuitenkin jos valtiojohto päätyy selonteossaan esittämään Nato-jäsenyyttä, äänestän jäsenyyden puolesta.
Tom Packalén
https://blogit.perussuomalaiset.fi/tom-packaln/suomi-tarvitsee-nyt-yhtenaisyytta/
ja kaiken kukkuraksi
Mika Niikko: Olen valmis tarkistamaan Nato-kantaani
https://www.verkkouutiset.fi/a/mika-niikko-olen-valmis-tarkistamaan-nato-kantaani/#d39a25cd
Ilmoita asiaton viesti
Kyseessä on paljon kollektiivivoimaa, ja sen nostatusta taustalla.
Voisin viitata tähän ketjuun, teeman puolesta:
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/perusihminen/kommunismi-oikeuteen/
Halutaan NATO, siinä missä sentralisoitumista tähänkin asti on haettu. Koskee niin maataloutta, kuin muutakin toimintaa, mm jokaista suomalaista arjen olijaa koskien.
Ilmoita asiaton viesti
Näissä alle muutaman tuhannen otannalla tehdyissä kyselyissä ei ole kyse mistään muusta kuin joukkopsykologiasta ja massojenhallinnasta, jossa kansalaisia kuljetetaan kuin litran mittaa kohti Natoa ilman demokraattista kansanäänestystä.
Kansanäänestys on ainoa oikea tapa mitata kansalaisten Nato kannatus ja jos kansalaisten enemmistö on Naton kannalla, niin sitten hakemus sisään.
Ilmoita asiaton viesti
Kansanäänestystä vaatii melko pieni joukko suomalaisia. En tiedä muita kuin sinä ja mahdollisesti Väyrynen.
Sinunkin tapauksessa kyse on enemmänkin periaatteesta, kuin varsinaisesti Nato jäsenyydestä.
Ilmoita asiaton viesti
Kannatan suoraa demokratiaa ja siinä suhteessa olet oikeassa periaatteiden suhteen. Mutta kun kommentteihini vastataan täällä puheenvuorossa, saan siitä aina ilmoituksen sähköpostiin ja näin noin tunti sitten, että vastauksestasi oli tullut ilmoitus sähköpostiin, mutta nyt se on kadonnut. Tätä samaa on tapahtunut viime päivinä useita kertoja ja monia sähköpostejani on kadonnut oudosti.
Peliä demokratiaa ajavia vastaan käydään monilla rintamilla. Siitä huolimatta olen kansanäänestyksen kannalla, se on ainoa oikea tapa mitata kansalaisten Nato kannatus ja minä tyydyn täysin kansanäänestyksen tulokseen Nato asiassa, on se sitten ihan mikä tahansa.
Ilmoita asiaton viesti
Kansanäänestystä Natosta ei tule.
Hallitusohjelmaan on kirjattu mahdollisuus hakea Nato-jäsenyyttä. Itse asiassa kirjaus tarkoittaa sitä, ettei edes eduskuntaa tarvitsisi kuulla. Riittäisi kun TP-utvassa asia sovittaisiin ja sen jälkeen presidentti lähettäisi hakemuksen.
Mutta Suomi päätyi ratkaisuun, jossa eduskunta tekee päätöksen hakemuksen jättämisestä, jolloin eduskunnan ei tarvitse enää Naton hyväksynnän jälkeen asiaa käsitellä muutoin kuin kirjaamalla asia lakiin, ehkä se kirjataan perustuslakiin samalla tavalla kuin EU-jäsenyytemme.
Väitätkö siis oikeasti, että demokratiaa vastustavat piirit hävittävät sinun sähköpostista viestejä US-blogeihin tulleista vastauksista?
Kyllä se Putin sitten kehtaa!
Ilmoita asiaton viesti
En tiedä miten sähköpostini ovat muutamina viime päivinä hävinneet oudosti, mutta näin vain on käynyt. Ja juuri ne sähköpostit jotka kertovat vastauksista kommentteihini. Näen, että sähköposti on tullut ja hetken päästä ilmoitus katoaa, eikä sähköpostia löydy.
Mutta hallintomme aikoo siis puolustaa länsimaista demokratiaa Putinin tapaiselta diktaattorilta, käyttämällä Putinin omia diktatuurimaisia keinoja ja estää demokraattisen kansanäänestyksen Natosta. Siinä vasta menetelmä.
Ilmoita asiaton viesti