Talibanien hallitukselle löytyy luottamusta Suomessa.

Suomen Uutiset julkaisivat artikkelin Afganistanin nykytilanteesta. Artikkelin tiedot perustuvat  uuden hallituksen tiedottajan antamiin faktoihin.  Kukapa osaisi kertoa maan todellisesta tilasta paremmin kuin hallituksen tiedottaja? Tai luotettavammin?

Tiedottajan mukaan maa on lähes kokonaan turvallinen. Eli, sieltä ei tarvitse kenenkään lähteä minnekään. Ei ainakaan Suomeen.

Hallitus on valmis ottamaan vastaan kaikki kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet takaisin kotimaahansa. Samoin kaikki rikoksista tuomitut afgaanit ovat tervetulleita paluumuuttajia. Eli, kaikki afgaanit voidaan lähettää sinne mistä ovat tulleetkin. Heippa.

Suomen uutisten kommentointi osiossa tällaiset tiedot talibanien hallituksen linjauksista keräsivät paljon kiitosta. Talibanien hallituksen lujimmat tukijat löytyvätkin nyt tuosta kommentoijien joukosta.

Suomen Uutiset jatkavat hyväksi havaitsemalla journalistisella linjalla. Jos on jotain kysyttävää jonkin maan tilanteesta, niin käännytään suoraan hallituksen tiedottajan puoleen. Aiemmin lehti teki laajan artikkelin Unkarin tilanteesta, joka perustui ansiokkaasti vain ja ainoastaan hallituksen tiedottajan antamiin faktoihin. Sillä kertaa ei tullut Bonnierin suurta journalistipalkintoa, mutta nähdäkseni kyse on vain ajasta.

Toivottavasti Suomen Uutiset jatkavat ennakkoluulottomasti Unkarin ja Afganistanin kehityksen seuraamista.

Olisi mielenkiintoista seurata, kuinka samankaltaisiksi kaksi lähtökohdiltaan niin erillaista yhteiskuntaa voivat muovautua.

Viitoittavatko nämä maat myös sen tien, jota Suomenkin pitäisi kulkea?

+17
ManuKorkman
Sitoutumaton Vaasa

Mielipiteeni ovat pääosin muilta lainattuja tai tuulesta temmattuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu