Voiko Venäjä voittaa erikoisoperaation Ukrainassa?

Vastaus on ilmeinen, kyllä se voi voittaa erikoisoperaationsa. Sen sijaan Ukrainassa käytävää sotaa se ei tule voittamaan.

Venäjä hyökkäsi vajaalla 200 000 miehellä Ukrainaan. Näistä on ukrainalaisten lähteiden mukaan jo 60 000 poissa pelistä. Mobilisaatiolla Venäjä sai 220 000 tuhatta lakimiestä, tarjoilijaa ja vankia yms. rintamalle. Useiden sotilasura jäi muutamaan päivään.

Putinin mielestä 1-3 viikon sotilaskoulutus riittää ennen rintamalle vientiä. Hitler uskoi samaan muutama kuukausi ennen itsmurhaansa.

Ukrainalla on aseissa vajaat miljoona sotilasta, joista osa on saanut koulutuksensa lännessä ja osalla on vuosien kokemus sodankäynnistä.

Venäläisten motivaatio on heikko, ukrainalaiset puolustavat kotimaataan, perheitään ja vapauttaan.

Venäläiset värvätty sotilaat joutuvat ostamaan osan varusteistaan itse, kypärät, luotiliivit jne. Aseiden puutteen vuoksi mobilisaatiolla ei voitu viedä loppuun, vaan armeija joutui tyytymään 80 000 pienempään päälukuun. Armeijan varastoista on kadonnut mm. 1 500 000 univormua. Venäjän armeijan korruptio on vähintään samalla tasolla kuin muunkin yhteiskunnan ja jo se tekee sodan voittamisen mahdottomaksi.

Missä ovat Venäjän superaseet? Vaikkapa modernit panssarivaunut. Ilmeisesti tätä kalustoa on varastoissa näytösluontoisia sotaharjoituksia ja paraateja varten, mutta sodankäyntiin niitä ei ole riittänyt.

Ukraina saa jatkuvasti lännestä aseita, jonka laatu on täysin toista luokkaa, kuin se neuvostoaikainen kalusto, jolla Venäjä sotii.

Lännen asettamat pakotteet tekevät Venäjälle mahdottomaksi tuottaa moderneja aseita joukoilleen. Niinpä katse on kääntynyt sellaisten maiden kuin Iranin ja Pohjois-Korean puoleen. Venäjän ”liittolainen” Kiina katsoo vierestä, kun Putin kaivaa hautaansa.

Venäjä sai propagandallaan luoduksi kuvan itsestään sotilaallisena suurvaltana, jolle Ukraina on pelkkä suupala.Nyt näyttää pikemminkin siltä, että Venäjän suurvaltahaaveet haudataan samaan maaperään, kuin Ruotsin kolmisensataa vuotta aiemmin.

+9
ManuKorkman
Sitoutumaton Vaasa

Mielipiteeni ovat pääosin muilta lainattuja tai tuulesta temmattuja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu