Saksalaiset vaativat rauhaa Ukrainaan?
Mitta on ilmeisesti tullut Saksassa täyteen suhteessa Ukrainassa käytävään sotaan. HS uutisoi eilen jutun, joka perustui kansalaisille tehtyyn mielipidekyselyyn. Sen mukaan mukaan 60 prosenttia saksalaisista kannattaa rauhanneuvotteluja Venäjän kanssa, vaikka se vaatisi Ukrainalta kompromisseja.
Kovia lukuja ja pääsyynä ovat kohoavat energian hinnat. Suurehko maantieteellinen etäisyys Kiovaan ei ilmeisesti myöskään kannusta tekemään ukrainalaisten puolustussodasta sydämen asiaa. Saksalaiset ovat omasta mielestään kärsineet aivan kohtuuttomasti Putinin aloittaman hyökkäyssodan seurausvaikutuksista. Arjen turvallisuus on järkkynyt.
*****
Suomalaisten on helppo moralisoida moista rintamakarkuruutta, joka siis kytee Saksan kansan syvissä riveissä. Virallisesti maa kuitenkin seisoo EU:n pakoterintamassa ja joutuu osallistumaan esimerkiksi Ukrainalle annettavaan aseapuun. Tosin tässä on oltu liikkeellä kovin matalalla profiililla, verrattuna moneen muuhun kansakuntaan.
Moralisointia tärkeämpää on kuitenkin ymmärtää, mistä sotakielteisyys johtuu. Hesarinkin jutun luettuani johtopäätös on selvä – sodan seurausvaikutukset sotkevat ihmisten talouden. Tilanne oli jo ennen sotaa vaikea, mutta nyt pelitila on täysin kadonnut. Osin on myös siirrytty miinuksen puolelle, yritysten ajautuessa konkurssiin talousahdingossaan.
*****
Vaikka me täällä Pohjolassa koemmekin yhteenkuuluvuutta suhteessa Ukrainassa käytävään sotaan, on hyvä ymmärtää, ettei tätä lähtökohtaa jaeta kaikkialla Euroopassa. ”Saksan malli” on varmasti leviämässä laajemmallekin tulevan talven aikana. Putinille siis riittää, että sota saadaan pidettyä kierroksilla, sillä aika työskentelee Ukrainaa vastaan.
Useimmissa sodissa tappion siemenet itävät syvällä rintamalinjojen takana. Ukrainan osalta tähän liittyvää kehitystä on siis juuri nyt löydettävissä Saksasta, eikä Atlantin takaakaan ole kuultu kovin rohkaisevia viestejä. Tavallinen amerikkalainen etsii nimittäin parhaillaan syyllistä talousahdinkoonsa ja näyttääpä siltä, että Biden puolueineen joutuu syytettyjen penkille. Sillä tulee olemaan seurausvaikutuksensa myös Euroopassa.
*****
Kaiken karvaisten Venäjään liittyvien vallanvaihdos- tai terveysspekulaatioiden (Putin) sijaan toivoisi suomalaisiltakin asiantuntuntijoilta analyyttisempää otetta suhteessa lähialueellamme meneillään olevaan tragediaan. Erityisesti Euroopan tuki Ukrainalle on joiltain osin todella huonoissa kantimissa ja kaipaa selvittämistä. Heikoimmat lenkit ovat tällä hetkellä Saksa ja vaalien jälkeistä krapulaa elävä Italia.
Nyt tarvitaan keinoja, joilla eurooppalaiset kansakunnat saadaan pidettyä Ukrainaa tukevassa rintamassa. Näitä keinoja on etsittävä taukoamatta ja niitä on myös käytettävä. Tässä tärkeässä työssä tarvittaisiin jälleen kerran poliitikkojen ja asiantuntijoiden saumatonta yhteistyötä, mutta syntyykö sitä riittävästi?
Niin epäreilua kuin se onkin, niin sota tuskin päättyy siihen, että Ukraina saa takaisin kaikki Venäjän siltä valtaamat alueet.
Valitettavasti näin – ja siihen ajatukseen pitäisi itse kunkin alkaa sopeutua.
Ilmoita asiaton viesti
Olet oikeassa, suomalaisessa mediassa on nähdäkseni turhan paljon käytetty palstatilaa Ukrainan sodan kauheuksien esittelyyn – mitä toki tuleekin tehdä – mutta samalla on jätetty kansainvälisen toimintaympäristön analysointi.
Toisaalta voi pohtia inhorealistisesti pahimpana skenaariona mitä kävisi jos pakotteet Venäjää vastaan maagisesti poistuisivat? Jos ne poistuisivat, jopa vuoden 2014 pakotteet, ei Venäjän sodankäyntikyky merkittävästi parantuisi lyhyellä aikavälillä, liekö edes vuosien. Edelleen sotatarviketeollisuus tuottaisi vanhentunutta varustusta riittämättömiä määriä. Pääoma – niin inhimillinen kuin finanssipääoma – valuisi edelleen ulkomaille. Venäläisiä aseita ei varmaan enää halua ostaa kuin muutama epätoivoinen kumppani joten sotatarviketeollisuus ei saa T&K -kustannusten maksajaksi muita kuin Venäjän.
Summa summarum; epäilen että pakotteita merkittävämpi asia on taloudellinen ja sotilaallinen tuki. Edellä olevaa ei tule nähdä tukena pakotteiden poistamiselle tai lieventämiselle, päin vastoin, mutta epäilen ettei edes pakotteiden poistaminen ei pelastaisi Putinin sotaretkeä, tai Putinin Venäjää joka on demografisessa ja taloudellisessa syöksykierteessä.
Ilmoita asiaton viesti
USA on antanut sotilaallista apua n. 20 mrd USD:n arvosta. Ja tuolla pikkusummalla se on saanut Venäjän armeijan polvet notkumaan ja valtaosan sen kalustosta tuhotuksi.
Onkohan parempaa panos/tuotos -suhdetta ennen nähty?
Ilmoita asiaton viesti
”Onkohan parempaa panos/tuotos -suhdetta ennen nähty?”
Jaa-a, ehkäpä Kiinan apu Vietminhille 1949-1954 ja NL:n ja Kiinan apu Pohjois-Vietnamille 1964-1975 voisivat käydä verrokeiksi? Tosin Ranska karisti siirtomaiden menettämisen voitoksi ja USA:kin karisti Vietnamin tappion niskastaan kylmän sodan voiton ja viimeistään Persianlahden sodan myötä.
Toki Indokiinan sodan aikanakin Ranskan asevoimien pääosa Euroopassa vaan voimistui ja Vietnamissakin oli sidottu vain osa USA:n valtavista asevoimista.
Ilmoita asiaton viesti
”Ein großer Teil der Bundesbürger wünscht sich zudem, dass Deutschland seine diplomatischen Anstrengungen für ein Ende des Krieges in der Ukraine verstärkt, auch wenn das bedeuten könnte, dass die Ukraine Kompromisse mit Russland eingehen muss. 26 Prozent der Befragten sprachen sich klar dafür aus, weitere 34 Prozent antworteten mit ”eher ja”.”
Mainitsemassasi mielipidekyselyssä kysyttiin, pitäisikö Saksan vahvistaa ”diplomaattisia ponnistelujaan sodan lopettamiseksi siinäkin tapauksessa, että Ukraina joutuisi sen myötä myöntymään kompromisseihin Venäjän kanssa.” Selvästi samaa mieltä oli 26 prosenttia vastanneista ja lisäksi 34 prosenttia lievemmin. Tästä on vähän matkaa otsikkoosi ”saksalaiset vaativat rauhaa Ukrainaan.”
https://www.tagesschau.de/inland/deutschlandtrend/deutschlandtrend-3187.html
Ilmoita asiaton viesti
Ehkäpä Lipposlovakian aikainen Saksan peesaaminen vaatii henkisen irtioton jossa Visegrad 24 – hengessä Saksa on kaiken pahan alku ja juuri? 😉
Otsikointi oli näemmä toisen käden lainausta HS:stä mutta kyllä hän on oikeassa siinä että ikäviäkin skenaarioita tulisi olla rohkeutta pohtia.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos tarkennuksesta, täytynee laittaa kysymysmerkki otsikon perään.
Ilmoita asiaton viesti
Onko tarpeen?
26 % oli selvästi samaa mieltä ja 34 % vastasi ”eher ja” ( melko kyllä ) kuukkelin kääntämänä.
Ilmoita asiaton viesti
En Rantanen yhtään ihmettele, ettet tajunnut ottaa edes koronarokotuksia.
Ilmoita asiaton viesti
Kun on tuttuja joilla on kolme rokotusta ja niiden jälkeen jo kaksi kertaa korona.
Yksi sai koronan hiljattain. Oli kolme rokotusta alla. Kolmannen jälkeen sairastui johonkin hyvin omituiseen huonovointisuuten joka onneksi meni ohi. Ei aio ottaa seuraavaa piikkiä.
Ilmoita asiaton viesti
Toisaalta: Venäjän kehittymättömästä demokratiasta ja lammasmaisesta kansasta, joka ei saa valittua päteviä johtajia, muu Eurooppa on joutunut kärsimään liian monta vuosikymmentä, laskutavasta riippuen vuosisataa.
Jos Eurooppa menee jälleen kerran sieltä mistä aita on matalin, tehdään samat historian virheet uudestaan.
Juu-u, hetken rauha.
Mutta aivan varmaa on, että se karhu kävelee vastaan taas kotvan kuluttua.
Minusta tämä pitäisi katsoa nyt loppuun saakka.
Venäjän kansa pitää saada ymmärtämään todellisuus – kuten Saksan kansa, jota kierrätettiin 1945-46 läpi keskitysleirien joukkohautojen, ruumiiden keräyspaikkojen ja vielä jälkilämpimien krematorioiden.
Miten tämä Venäjä-case hoidetaan, siitä pitäisi kallispalkkaisten EU/USA -asiantuntijoiden päättää.
Jos asiassa ei olla päättäväisiä, turha sitten marista kun sama pahan kierre jatkuu, jatkuu, jatkuu…
Ilmoita asiaton viesti
”Jos Eurooppa menee jälleen kerran sieltä mistä aita on matalin, tehdään samat historian virheet uudestaan.
Juu-u, hetken rauha.”
Ei Venäjällä ole resursseja nousta uudestaan. C’est fini siinä missä Espanjan, Ruotsin, Ranskan, Saksan, Iso-Britannian ja monen muun itsenäinen suurvaltastatus. Eihän Putinin Venäjä kuvitellussa mahdissaan tammikuussa 2022 ollut mikään Neuvostoliitto vaikka jotkut näin uskottelivat. Nyt on mennyt Neuvostoliiton sotatarvikeperintökin jota Venäjällä ei tule olemaan koskaan kykyä tuottaa uudestaan.
Siitä tulee houkutus päästä tästä helpomman kautta, varsinkin kun olemassa on (pieni) ydinsodan riski.
Sen sijaan Venäjän päästäminen kuin koira veräjästä voi rohkaista muita, kompetentimpia toimijoita tekemään ”sotilaallisia erityisoperaatioita” tulevaisuudessa. Intia? Indonesia? Brasilia? Kiina? Venäjä puudelina näiden isojen poikien apuna? Paikkaamalla vuotavan katon nyt autamme maailmanrauhaa pitkälle tulevaisuuteen. Lisäksi tulee pitää huolta siitä että lopuksi Eurooppaan pystytetään instituutiot jotka estävät sodan syttymisen nähtävissä olevassa tulevaisuuudessa.
Ilmoita asiaton viesti
Joku eurooppalainen ajatushautomo tms. laski jo pian Venäjän hyökkäyksen alettua, että sota maksaa Venäjälle 20 miljardia päivässä. Sen jälkeen on julkaistu maltillisempiakin arvioita lyhyen tähtäimen kuluista. Tuo 20 miljardia sisältänee pitkän aikavälin kuluja, kuten veteraanien eläkkeet ja kaatuneiden menetetyt ansiot. Samaan tapaan melko äskettäin Brownin yliopisto laski, mitä terrorismin vastainen sota on maksanut USA:lle 20 vuoden aikana, tulos 8 biljoonaa (8 * 10^12). Tapettujen terroristien määrä on tietysti arvoitus, mutta eräs stetsonista vedetty arvio oli, että yhden tappaminen olisi maksanut 200 miljoonaa USD.
Sota on siis ihan älyttömän järjetöntä bisnestä ja se on kyllä ollut varsin hyvin tiedossa jo ennen I maailmansotaa (The Great Illusion, 1909, Norman Angell), mutta kaikenlaisia riemuidiootteja on valitettavasti päässyt valtaan..
Toisaalta ei niillä neuvostoliitonaikaisilla tankeilla ja muilla ole muuta oikeaa arvoa kuin romuna ja kun kaikkien venäläisten taloudellinenkin tulevaisuus perusteellisesti pilattu, ei niillä sodan takia maksettavilla eläkkeilläkään ole paljon arvoa. Raha menettää merkityksensä sen rinnalla kun yksi kansakunnan päämulkku tuhoaa kansansa tulevaisuutta historiallisessa mitassa.
Ilmoita asiaton viesti
”Toisaalta ei niillä neuvostoliitonaikaisilla tankeilla ja muilla ole muuta oikeaa arvoa kuin romuna ja kun kaikkien venäläisten taloudellinenkin tulevaisuus perusteellisesti pilattu, ei niillä sodan takia maksettavilla eläkkeilläkään ole paljon arvoa. Raha menettää merkityksensä sen rinnalla kun yksi kansakunnan päämulkku tuhoaa kansansa tulevaisuutta historiallisessa mitassa.”
Laajalti samaa mieltä, mutta jos Putin olisi ollutkin pätevä, sanotaanko Saddam Husseinin tasoinen, diktaattori olisi hän saanut aikaiseksi riittävän ammattitaitoiset asevoimat naapuriensa kurittamiseen tuolla vanhentuneellakin kalustolla, aivan kuten Ukraina nyt näyttää mihin neuvostokalusto kykenee.
Toki tässä mennään samanlaiseen entä jos? -ansaan kuin jossa kuvitellaan jonkun Hitlerin voittavan toisen maailmansodan. Hitler olisi voinut voittaa sodan olematta natsi mutta silloin tuskin toista maailmansotaa olisi syttynytkään. Aivan samoin pätevä diktaattori olisi jättänyt hyökkäämättä Ukrainaan…
Ilmoita asiaton viesti
Indonesia otti jo opikseen Itä-Timorin miehittämisen seurauksista.
Jakarta Post kirjoitti aiheesta äsken:”Kalliiksi tuli miehitys Itä Timorissa. Kokemus miehityksestä pitäisi kertoa Venäjälle.”
Ilmoita asiaton viesti
Harri, osut hyvin perusteellisesti oikeaan. Jos Venäjän annetaan uhkailla ja terrorisoida naapureitaan se leviää sitten myös laajemmalle. Sitten, kun ”Puna-armeijan” joukot ovat taas Saksan rajalla ja Berliinissä raiskaamassa Saksalaisia naisia tulee hätä. Mitä sitten tehtäisiin, kun diktaattoria ei pysäytetty ajoissa kuten kävi Hitlerin kohdalla? Annetaan raiskata ja tappaa.
Ilmoita asiaton viesti
Riippumatta siitä millainen rauha aikaansaataisiin ja olkoon millainen tahansa Venäjän sotillaallinen iskukyky tämän sodan jälkeen niin Venäjä ei tule Ukrainaa jättämään rauhaan se katsoo Ukrainan kuuluvan historiallisesti osaksi Venäjää ja riippumatta siitä kuka johtaa Venäjää Putinin jälkeen Ukrainan itsenäisyys on jatkuvassa vaarassa ellei sitä saada osaksi läntistä perhettä mm. EU:n ja Naton kautta.
Ilmoita asiaton viesti
Kun suomalaisista oli 74% valmis taistelemaan maansa puolesta tutkimuksen roskaluokkaan kuuluivat mm.: Saksa 18%, Italia 20% ja Espanja 21%. (Would you be willing to fight for your country? WIN Gallup International, 2015)
Uudempikin tutkimus oli jossain, mutta kun saksalaisten puolustustahto omaa maataan kohtaan on tuota tasoa, niin pientenkin vaikeuksien tullen Saksan politiikoilla ole pian selkänojaa tukea Ukrainaakaan.
Ilmoita asiaton viesti
Kun uhka tuntuu olevan kaukana ei tahtoa ole. Katso esim. tutkimuksia USA:sta. Tulokset olivat hiukan erilaisia 1942…
https://news.gallup.com/vault/265865/gallup-vault-opinion-start-world-war.aspx
GALLUP, SEPT. 1-6, 1939
How far should we go in helping England, France and Poland …
Yes No
Should we sell them food supplies? 74 27
Should we sell airplanes and other war materials to England and France? 58 42
Should we send our Army and Navy abroad to fight against Germany? 16 84
Ilmoita asiaton viesti
Tällä tutkimuksella on myös muu näkökulma.
USA ja amerikkalaiset eivät ylipäätään olleet halukkaita sotimaan toisten sotia. Kuten ei WW1:n aikanakaan.
USA pyrki olemaan hyvin protektionistinen valtio noihin aikoihin.
1942 USA oli jo sodassa Saksan kanssa. Ja Saksa oli sodanjulistaja.
Ilmoita asiaton viesti
Jocke, olet osin oikeassa ainakin WW1 ja 2 osalta. USA ei haluaisi olla maailmanpoliisi, mutta WW1 ja WW2 se on joutunut pelastamaan Euroopan ”Venäjän Roistovaltiolta”. Nyt joutuu tekemään sen WW3 sytytyttyä kolmannen kerran. Jokohan nyt, tämän jälkeen, Eurooppa oppisi elämään niin, että uskoisi ”Ryssävaltion olevan Roistovaltio” ja asettaisi sen paariaan tuhanneksi seuraavaksi vuodeksi. Mikään näpertely ja sievän puhuminen ei ryssän kanssa auta. Se tottelee vain aseita ja rautaa!
Ilmoita asiaton viesti
Korkojen nousulla ja Venäjän hyökkäyksellä ei ole mitään yhteistä.
Korot ovat olleet jo pitkään liian alhaisella tasolla. EKP, kutenFED, ovat pyrkineet noin 2 % EDIT: inflaatiotasoon koska se on välttämätöntä talouden toimimiseksi.
Osasyy alhaisiin korkoihin on ollut se että EKP on käyttänyt valtavia summia roskalainojen, valtioiden velkakirjojen ostoon ja ”jakanut” rahaa sijoittajille jotka ovat sitten lainanneet lisää valtioille.
Tähän on viimein herätty, näin ei voi jatkua. Muutoin joudumme tilanteeseen jossa raha menettää arvonsa.
Koko tämä korko-ongelma johtuu EU:n talopuspolitiikasta ja ”ainutkertaisesta, hei me tienaamm tällä” – politiikasta.
EU teki kaikkensa pitääkseen itsensä kannatuksen korkealla rahoittamalla roskavaltioita velkarahalla.
Jos Kreikka, italia, Ranska ja muutama muu maa olisi joutunut itse hoitamaan taloutensa niin niiden kansalaiset olisivat alkaneet pitää EU:a kirosanana.
Tuo on tietysti totta että mitä lähemmäksi ja suuremmiksi ongelmat kasvavat, sitä enemmän kansa alkaa toivomaan ja lopulta vaatimaan että Ukraina myöntyy Venäjän vaatimuksiin. Tämän osittaa jo saksalainen, jolle oma suu on aina se lähin suu ja kädet hyvienb sosiaalidemokraattien tapaan aina toisten taskuissa.
Tässä pyritään kaikin keinoin alentamaan € 13 000 vuotuista (suorasähkö, n,. 30 000 kWh / vuosi) sähkölaskua mutta en silti halua että Ukraina myöntyy mihinkään.
Ilmoita asiaton viesti
Koronnostot eivät johdu mistään Ukrainan sodasta.
Koronnostot alkoivat paljon ennen ko. sotaa USA:a.
USA pyrki hillitsemään inflaatiota ja EKP on seurannut perässä.
EKP on hidas ja tullut aina USA:n FED:n jäljessä.
Dollari alkoi samalla vahvistumaan kun FED nosti korkoja, mikä on selvä seuraus kosa raha hakeutuu sinne missä korot ovat korkeimmat.
€ on nyt n. $ 0,97 kun se oli jopa $ 1,16.
Tuo viittaus Ukrainan sitaan on poliittista propagandaa jolla pyritään peittäämään hullu talouspolitiikka eli rahan jakaminen vastikkeetta.
Korkea inflaatio johtuu osittain sodasta, tai ei sodasta vaan Venäjän kiristyksestä kaasulla ja öljyllä.
Ja kaikkein suurin syntipukkis iihen on kaheli nk. ”vihreä siirtymä” jolla on pakotettu energian hiunnat ylös.
Ilmoita asiaton viesti
Mutkat-suoriksi-mielipidekyselyjen ongelma on, etteivät vastaajat tiedä mihin asiaan todellisuudessa vastaavat.
Tässä esimerkkitapauksessa vaihtoehto ”kompromissirauha Venäjän kanssa” tarkottaisi todellisuudessa tuhansien tai kymmenientuhansien ukrainalaisten murhaamista, miljoonien Ukrainalaisten pysyvää exodusta, sekä Venäjän rajanaapureiden jatkuvaa kiristystä 2030-luvulla kunhan Z-armeija saa aseistuksensa kompromissirauhan suojassa taas kuosiin sekä korjaavat katastrofaaliset sodankäyntitaktiikkansa.
Todennäköisesti kyselyyn vastanneet 60% kuvittelevat jotain paljon kauniimpaa skenaariota.
Ilmoita asiaton viesti
Näkisin tärkeimmäksi avuksi Suomelle , Ukrainalle ja muille Euro maille.
Jotta tekisimme kaikkemme erilaisten varaenergia järjestelmien rakentamisen talven pakkasia silmällä pitäen.
Tyyliin vaikka käämitetään generaattoreita joita voidaan helposti kytkeä esim rekan vetoakseliin hätätilassa jne.
Ilmoita asiaton viesti
> Jos tällaisia mielipidekyselyjä tehtäisiin säännöllisesti Suomessa, Saksassa ja muissa EU-valtioissa, niin olisi mielenkiintoista nähdä miten ihmisten mielipide kehittyy.
Tämän kaavan mukaan YK:n olisi pitänyt järjestää reaaliaikaisia mielipidetiedusteluja koko maailmassa ja myös hutsien ja tutujen keskuudessa, ja mitoittaa toimenpiteet sen mukaan, ettei asuntolainojen korot nouse liikaa länsimaissa. Valitettavasti kansanmurhat tapahtuvat yleensä niin nopeasti, että niiden tutkinta alkaa aikaisintaan 5 vuotta tapahtumien jälkeen.
Ilmoita asiaton viesti
Saksa voisi lohduttaa Venäjää luovuttamalla sopivia osia entisen Itä-Saksan alueista Venäjälle. Näin Saksa saisi haluamansa rauhan ja rakkaan aateveljen naapurikseen ja ikuiseen rauhaan.
Venäjä varmaan hyväksyisi tällaisen ystävyyden osoituksen, ja yhdessä Saksan kanssa voisivat rakentaa parempaa maailmanvaltaa.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä…hyvä!
Ilmoita asiaton viesti
Tuolla on balteilta kipakkaa tekstiä Venäjästä – ja venäläisistä:
https://ekspress.delfi.ee/artikkel/120083694/human-life-has-no-value-there-baltic-counterintelligence-officers-speak-candidly-about-russian-cruelty
Ilmoita asiaton viesti
No no and no – rewarding Hitler with Sudetenland and he came back for more – rewarding Putin with even one inch and he’ll come back for more later – maybe you want to give him Lappeenranta and Ahvenamaa?
Ilmoita asiaton viesti
Ryssille annettiin jo Karjala, Salla ja Petsamo. Joskus on pakko näinkin tehdä.
Ilmoita asiaton viesti
No we did not give anything – they stole it by force and can’t wait to see the Russian Federation Empire falling apart with Finland getting KARJALA back from these fascists
Ilmoita asiaton viesti
Venäjä käy sotaa koko ”Länttä” vastaan. Venäjän kannalta siis kysymyksessä on ”Kolmas Maailmansota”. Länsi ei vain ole vielä tätä huomannut ja yrittää tukahduttaa tulipaloa talouspaperilla. Ukrainan sähkö-/lämpöinfrasta on tuhottu jo 30%. Miten tämä ”Länsi” auttaa Ukrainaa sitten, kun 90% on tuhottu? Ukrainan auttamisen ”Momentum” on nyt aivan kohta menetetty, ellei ”Länsi” herää Kolmanteen Maailmansotaan ajoissa. Koko Eurooppa joutuu kärsimään tämän sodan seurauksista paljon enemmän, kuin nyt näyttää. Samoin USA ja Britannia. On viimeinen hetki luoda Ukrainaan NATO:n lentokieltoalue ja pysäyttää Valko-Venäjän hyökkäys myös alkuunsa. Jos nyt ei toimita on laaja eskalaatio eli ”Kolmas Maailmansota” varma seuraus ”Lännen” laskelmoidusta avusta Ukrainanalle. Miksi Ukrainan kansan verta pitää uhrata ”Lännen” tai ”Ryssän” alttarille?
Ilmoita asiaton viesti
Menee täysin metsään Jorma. EU painoi eli printtasi painokoneella EKP:n toimesta 10 vuotta riihikuivaa rahaa, jonka se jakoi vastikkeettomasti heikoille jäsenvaltioille. Mitä luulet tapahtuvan, kun talousalueelle tulee kaksinkertainen määrä rahaa ilman vastiketta tulevan rahan arvolle. Kerron tällä taloustietämykselläni: ”Rahan Arvo Puolittuu”! Nyt se tapahtuu sitten käytännössä markkinavoimien taholta eli inflaatio puolittaa rahan arvon nopeasti parissa-kolmessa vuodessa. Ei ole muuta mahdollisuuttakaan, koska koko talous on kaaoksessa ja pörssi heiluu kuin se kuuluisa hullun ””””””. Kansan on nyt hyväksyttävä tämän EU-talouspolitiikan seuraukset: Rahan arvo puolittuu, korot nousevat kohtuuttumiksi, lama koettelee kansantalouksia, yrityksiä menee konkurssiin jopa Saksassa, kaikkien elintaso laskee, EURO-hajoaa ja Italia menee konkurssiin……
Ilmoita asiaton viesti
”Saksalaiset vaativat rauhaa Ukrainaan?”
Esitetäänkö vaatimus pelkästään ja ainoastaan Putinille? Hänellä on rauhan avaimet.
Länsimaiden johtajat eivät uskalla ukkoa pakottaa rauhaan ajamalla ukrainalaisten apuna venäläisjoukot ulos Ukrainasta, ja lyöden ne maan rakoon. Ukrainalaissiviilien silmitön teurastaminen loppuisi siihen. Ja saksmannit saisivat nukkua rauhassa, mutta ehkä vilusta väristen. Se on taas toinen juttu.
Ilmoita asiaton viesti