Vapaa valinta

Tänään Tampereella kiivaiden sanasekoilujen ja riitojenkin saattelemana esitellään asiantuntijoiden toimesta kaupunginvaltuustolle kiistelty tunnelisuunnitelma ja sen rinnalla muutama muukin vaitoehtoinen liikenneratkaisuluonnostelma. 

Tuli vähän turhaan pitkään lörpöteltyä kun äsken vastasin Matti Linnavuoren blogimerkinnän kommenttiin. Kun aihe on kovin ajankohtainen täälläpäin, ajattelin että sen voi julkistaa omanallakin palstalla täällä Puheenvuorossa.

Matti vastaa minuun edeltävään kommentiin aika hyvin ja selkeästikin:

”Valmiiden vaihtoehtojen puuttuminen antaa tilaa suurelle vapaudelle luoda omat vaihtoehdot. Ihmisellä pitäisi olla vapaus luoda omat vaihtoehtonsa. Sosiaalidemokraatit valitettavasti uskovat, että kun valtio sallii kaksi vaihtoehtoa eli Coca-Colan ja Pepsi-Colan, siinä se vapaus sitten on.”

En tosin tajua miten hän ajattelee valtion määrävän limpsavalikoiman, mutta täällä demarit käyvät parhaillaan kiivaita tappeluita, siitä tule mieleen tämä esimerkki omassa vastauksessani:

Se mitä luon ei ole vaihtoehtona olemassa, ennen kun olen toteuttanut sen päässäni.Eksistentialistit latistivat vapauden pelkäksi valinnan mahdollisuudeksi.

Tääl Tampereel sosiaalidemokraateillekin on annettu pikkasen enemmän vaihtoehtoja, joita tänään heille esitellään.

Kymmenen vuotta veivattujen tietunnelisuunnitelmien rinnalle on äkkiä kyhätty kolme muuta vaihtoehtoja, jotta olisi valinnanvaraa.

Niistä on sitten tehty summittaiset kustannusarviot, jotta olisi jotain perusteitakin johon vedota.

Se on kai sitten joidenkin mielestä vapautta.Kuitenkin tunnelia kaivamaan haluavat tahot koittavat kaikin keinoin pakottaa demareitakin tiukkaa vaalilupaustaan vastaan äänestämään kaupunginvaltuustossa tunnelin puolesta.

Se on sitä liberaalia markkinataloutta puhtaimillaan.

Valtiokin on sentään rahoituksessa mukana osassa kustannuksista koska kyseessä on valtatie.

Minä en kannata mitään näistä vaihtoehdoista, mutt eihän meiltä tavallisilta tamperelaisilta kysytä.

Onko vapaus valitsemisen pakko?

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu