Tampereella kuohuu

Tänään Tampereella turuilla ja torella liikkuessa kuulee tavallisesti melko hiljaisiten hämäläisten suusta kiukkuista puhetta. Kaupungilla kuohuu. 

Maanantaina on valtuustossa ratkaiseva äänestys valtion valtatien kaupungin keskustaa ohittavasta tunnelihankkeesta, jota on puitu jo toistakymmentä vuotta.

Missään vaiheessa ei ole kysytty kansalaisten mieltä. Nopeasti tehdyssä pienimuotoisessa gallupissa vain  31% prosenttia kannattivat hanketta.

Demarit lupasivat viime kunnallisvaaleissa vastustaa tunnelia. Nyt kuitenkin syystä tai toisesta neljä valtuuston demarinaista ovat ilmoittaneet äänestävänsä tunnelin puolesta. Yksinkertaisen enemmistön herkkä vaakaa taitaa kallistua kalliiksi käyvän turhakkeen puolelle.

Vihreätkin ovat myyneet aatteensa ja kannattavat kaupungin rantojen tukkimista  ja hävittämistä kerrostaloilla.

On puhuttu uhkailusta, kiristyksestä ja lahjonnasta. Jopa valtuuston puheenjohtaja on julkisesti puhunut niiden mausta  nopeasti kokoonkyhätyn ns. vaihtoehtoselvityksen yhteydessä. Kyseessä on lähinnä näyttävä tunnelia puoltava mainoskampanja.

Saas nähdä mitä maanantaina 16.9 tapahtuu. Huhuja on kuulunut, että väki meinaa kokoontua keskustorille.

Tässä on eräs esimerkki edustuksellisen demokratian nurjasta puolesta: lobbarit voivat muutama ääntä hankkimalla ratkaista koko kaupungin kannalta näinkin merkittävää päätöstä.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu