SOTE-sekoilusta.

Koska jostain omituisesta syystä en onnistu vastaamaan Reijo Tossavaisen minulle antamaan vastaukseeen kunta- ja Sote-suunnitelmia järkevämpää mallia ehdottavassa kirjoituksessa vastaan tälle omalle blogialustalle.

Kirjoitin:

Nyt olen taasen Tossavaisen kanssa täysin samaa mieltä ainakin otsikon väitteestä.
Tässä esitettyyn piirikunta-malliin en ota mitään kantaa perehtymättä asiaan paremmin. En tiedä kanaattaisiko luoda tällaineen uusi hallinollinen välikerros maakuntien ja kuntien väliin. Korvaisiko se maakunnat, kaikki entiset sairaanhoitopiirit, poliisi- ja pelastuslaitokset. Entä hätäkeskukset, tulisiko niihin taas muutos? Paljon muitakin vastausta edellyttäviä kysymyksiä on, ennen kuin voin mitään kantaa ottaa tällaiseen piirikunta-ehdotukseen.

Tähän Tossavainen vastaa: 

”Ei tule uutta maakunnallista väliporrasta. Kysymys on täysin päinvastaisesta. Nyt maakunnallisia/ylikunnallisia organisaatioita on lukuisia. Jatkossa ne koottaisin yhden organisaation alle ja sen nimi on piirikunta.”

Siihen olisin vastannut jos olisin onnistunut:

Tämä voi ollakin hyvä ajatus, kuitenkaan sitä ei kannatta lähteä suin päin toteuttamaan vaan ensin on tarkasteltava organisaatiomuutoksen vaikutukset jokaisen erillisen yhteisliittymän toiminnalliset ertyisominaisuuksien kannalta.

_______

Tossavainen tuskin on bannanut minua samalla kun on vastannut kommenttiini, joten arvelen ongelman olevan tekninen.

En minä olisi oman blogimerkinnän tehnyt asiasta vaan odottanut tai kokeillut jotain ratkaisua, mutta tuli mieleen, että viimeisellä kommentillani meille tuttuun kansanedustajan juttuun on sote- ja kuntasekoilujakin yleisempää kiinnostavuutta.

Se on vastaus Kimmo Hoikkalan tärkeään kysymykseen:

”Eikö demokraattinen valinnanvapaus ole kaikkien kansalaisten oikeus?”

Ei siltä ainakaan näytä. Pelkään pahoin että demokratia, siinäkin muodossa mitä se on ollut, on menneen talven lumia.

Nyt näyttää siltä, että kansan valitsemat edustajat, elleivät jo sitä valmiiksi ole, nopeaan tahtiin aivopestään sopeutumaan jostain muulta taholta tulevaan määräysvaltaan.
Se ei ole muodoltaan autoritaarista diktatuuria vaan olennaisesti manipulatiivista ohjailua.

Pidän tätä vallan muotoa vieläkin vaarallisempana kuin avointa fasismia, koska alistettu ei itse tiedosta olevansa talutshihnaan kytketty.
Joitakin valtuutuksen saaneita edstajia on, jotka urheasti ja järjellisin perustein yrittävät taistella tutkainta vastaan, mutta he jäävät poikkeuksetta äänestyksissä vähemmistöön.
Jos järki joskus olisikin voiton puolella, vaakakupit voidaan helposti kallistaa jollain konstein painostamalla muutama äänestäjä muuttamaan mieleensä, kuten kävi tamperelaisessa turhaketunnelipäätöksessä.

http://reijotossavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/154542-hallituksen-kunta-ja-sotesekoilu-edesvastuutonta-poliittista-pelia

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu