Asuinymäristön maiseman tärvely

Äsken saapuivat pihallemme metsurit, moottorisaha alkoi päristä ja kaatui korkea mänty. Kohta kaatuu viereinen kuusi joka on kehdannut hieman neulasia tiputta joskus viereisellä parkkipaikalla seisovan auton päälle. Yhdessä nämä puut kaunistivat näkymää  vastapäisen ruman kerrostaloon  ja muodostivat peittivät näkyvyyden talon ikkunoihin.

Taloyhtiön hallitus on omavaltaisesti tilannut noin parinkymmen ison puun kaatoa. Ikkunoistani näkyvä, parkkipaikan edessä oleva  kaunis koivurivistö  on tarkoitus tuhota kaatamalla joka toinen puu, tekosyyllä lisätä turvalllisuutta parantamalla näkyvyyttä parkkipaikalle. Yhteen kaadettavaan puuhun työhuoneeni ikkunani edessä olen laittanut kirjosieppolle pesäpöntön. Paitsi, että on ilo seurata  pesintäpuuhia, ne pitävät tehokkaasti hyttyset loitolla pihapiiristä.

Aika omituiselta vaikuttaa, että koivurivistön huonokuntoisimmat puut jätetään kaatamatta ja parhaimmat  kaadetaan. Ehkä näin on haluttu turvata toimeksiantoja tulevaisuudessa. Sitäpaitsi kaatosuuunnitelman on laatinut halkoja myyvä firma

Joku vuosi  sitten yhtiökokous suurella enemmistöllä hylkäsi vastaavan hallituksen puunkaatoesitystä, nyt on vältetty yhtiökokouksen käsittelyä hyväksyttämällä suunnitelma kyselykaavakkeella. Useat asukkaat eivät ruksanneet hyväksyntää, mutta kuitenkin puut kaadetaan ennen yhtiökokousta. Mikään puista ei ole siinä kunnossa, että kiireellinen kaataminen olisi tarpeellista.

Minulle puut ovat rakkaita ystäviä.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu