Ostaminen käy työstä

Kävin kirjastossa ja samalla tein tarpeelliset ruokaostokset kauppakeskuksen yhteydessä sijaitsevassa jättimarketissa. Kyl ol kamalaa. Tavaroiden järjestys oli muutettu mullin mallin. Myyjän apua tarvitsin useamman  kerran. Mätitahna joka ennen sijaitsi sillin ym. kalasäiykkeiden vieressä löytyi maksamakkaroiden vierestä!
Ystävällinen rouva jolta kysyin sattuisiko tietämään kuivahedelmien sijainnin sanoi, että hänkin oli etsinyt niitä pitkään. Kun löysin ripeästi edelläni kipaisevan myyjättären avulla kaipaamani tuotteen siitä puuttui hinta. Kasalla selvisi, että pussi on n.15% kalliimpi kuin kilpailijan lähikaupassa, jossa tuotteet yleensä ovat hieman kalliimpia. En sentään niin pihi ole,että vaivautuisin toiseen kauppaan muutaman kymmensentin takia.
Taitaa se "halpuutus" olla suurelta osalta huijausta. Toisten tuotteiden hinnat taas kallistuvat.
Kai tällainen tolkuton logistiikka on suunniteltu varta vasten niin, että ihmisten täytyy harhailla mahdollisimman pitkään. En yhtään ihmettele, että monet saavat paniikkikohtauksia. Jouduin turvautmaan tepsivään keinooni välttä sekoilua; höpisin ittekseeni kun punnitsin hedelmät tai pakko-valitsin hyllyltä jotain tuotetta. Se on erinomainen keskittymiskeino, joka autta sulkemaan pois häiriöärsykkeet.
Kalatiskiltä sain tietää, että jotkut savusilakat saattavat olla pakastetuista kaloista tehtyjä! Ehkä jo parin päivän vanhoja  silakoita on pakastettu sisälmyksineen ja kiduksin! Ja kaikki lohi- ym fileet on "savustettu" aromin avulla.  Ainoat aidot savukalat tulevat Kuopiosta torstaisin.
Tolkutonta touhua tämä ns. vapaa markkinatalous!

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu