Näköala ikkunastani ja kirjosiepon koti kunnostuksen tarpeessa.

6.7.2017
Toissa iltana tullessani saunasta kirjosieppoemo istahti kulkutieni varrella naapuritalon edestä karsitun koivurivistön kaatamatta jätettyyn puuhun.  Lupasin sille, että  kaadetun pönttöpuun viereiseen koivuun puunkaatajien toimesta nostettu,  ja jonkun kiinnisitoma  pesäpönttö, tulee vihdoinkin siivottua huomenna. Kirjosieppokoiraskin lenteli edelläni pönttöpuuta kohti, joten viesti  ei jäänyt epäselväksi.  
Pikkulinnut ovat ennenkin alkukesästä huomauttaneet minulle kipeästi tarvitsemansa kodin kunnostamisen tarpeellisuudesta.

Itse en enää tikkaille kiipeile ja kolmen kerrostalon muodostamasta taloyhtiöstä ei ole löytynyt auttajaa pari linnunpönttöä tyhjentämään.
Nyt nuori puutarhakoulutuksen saanut nainen oli lupautunut tarttumaan toimeen.
Ongelmana oli, että en tiedä kenen hallussa on avain kerhohuoneeseen jossa talon tikkaita säilytetään. Isännöitsijä ja hallituksen puheenjohtaja eivät vastaa viesteihini ja muiden hallituksen jäsenten puhelinumeroakaan ei ole ilmoitettu porraskäytävän ilmoitustaululla.
(Taloyhtiön hallitukselle ei edellenkään ole mitään sp-osoitetta ilmoitettu.  Jos esimerkiksi haluaisi valittaa isännöitsijän laiminlyönneistä kirjallisesti hallitukselle, ei voi luottaa, hän välittää eteenpäin itseään koskevan valituksen)
Tiistain huominen eli eilinen meni, tänään tämä linnuista ja kukistakin välittävä avulias nuori ihminen on lähdössä matkoille.

 

"Näkyvyys parkkipaikkalle luo myös turvallisuutta ajoneuvojen osalta" lukee halkoja myyvän puutarhafirman, yli kahdenkymmenen terveen pihapuun kaatamista suosittelevassa, asukkaille jaetussa selosteessa.

Lisäksi kaadettiin vielä muutama järeä tukkipuu toisen talon parvekkenpuoleisessa puistometsästä asukkaille ilmoittamatta.  Eräs mies tuli parvekkeelle kertomaan harmistaan nenän edestä menetetystä komeasta männystä kun huomasi minun  kantoja kuvaamassa.

Rakennusvalvojat eivät piittaa vaikka kaupungin puiston rajalta kaadetaan lupaa kysymättä kauniimmat puut.

Monen asukkaan mielestä kaunistelematon näköala parkkipaikkalle ei miellytä.
Auringonpaisteella on pidettävä sälekaihtihmet kiinni, koska autojen kiiltävistä pinnoista heijastukset ovat kuin ylikirkkaat valoheittimet.
Tänä kesänä ei onneksi helteet ole vielä vaivannut paahteelta suojaavan lehvistön menettäneitä asuntoja.

Linnunpönttöpuuni oli suoraan työhuoneeni edessä. Saatoin myös seurata kirjosiosieppoperheen pesimistä keittiöstä kahvia juoden. Toinen kaadettu koivu näkyi toiselta puolelta keittiön pöydän äärestä.

Väliin jätettiin kitukasvuisin puu.

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu