Kuka on vastuussa asuinympäristöstä?

Jokaviikkoinen pörinä kuului taas ikkunoiden alta ja pakokaasut tunkeutuivat asuntooni.

Lähetin isännöitsijälle pyynnön välittää viestini asunto-osakeyhtiön hallitukselle, joka ei ole mitään osoitetta ilmoittanut:

"Olisi syytä tarkistaa tilausta S… huoltoyhtiöltä.
Liian tiheällä nurmikoiden leikkaamisella, joka on jatkunut pakkasiin asti, on onnistuttu turmelemaan suurin osa ns. hoidetuista nurmikoista niin, että ruohokaan ei niillä enää kasva, jopa sammaleet ovat kuolleet.
Jyrkillä rinteillä jotka suurimmakksi osaksi ovat paljasta maata, ajelu ruohonluikkuuvaunulla pahentaa eroosiota ja mullan valumista. Jäkälää kasvavia rinteitä on turhaa ajella.
Hiekan puhaltaminen lehtipuhaltimilla on kieletty, käsittääkseni myös mullan puhaltaminen alas rinteiltä. Muutama pudonnut lehti on turhaa hätistellä puhaltimella.
Pakokaasut aiheuttavat oireilua keukosairaille. Vaikka ikkunut sulkee ne tunkeutuvat tuuletusraoista.
Märkien lehtien kokoamiseen ei missään tapauksessa pidä lehtipuhaltimia käyttää.
Entinen huoltomies lakaisi huoltotien syksyisin lehdistä yksin nopeammin kuin tämän huoltoyhtiön kolme miestä lehtipuhaltimilla kokoavat ne lakaisuvaunua varten. Ilman minkäänlaista pakokaasuhaittaa ja ylenmääräistä energiankulutusta.
Nykyiset järkyttävät ikkunanäkymäni on viihtyvyyden ohella huomattavasti alentanut asuntoni arvoa myyntiäkin ajatellen."

Turhat luontaista kasvillisuutta tuhoavat ja energia kuluttavat haittanurmikot olisi syytä jollain EU-direktiivillä kieltää!

Ihmettelen, ettei luonnonsuojelijatkaan, jotka taistelevat haitallisia vieraslajeja vastaan,  ole ottanut asiakseen vastustaa turhia ja usein maisemaakin rumentavia ns. hoidettuja nurmikoita.

Kenelle on kannattavaa hävittää kaunista metsänpohjaa tai upeita kukkaketoja kaluttujen nurmien tieltä? Rehottaako korruptio täälläkin?

Perustakaa mielummin niittyjä, istuttakaa perhosia ja muita pölyttäjiä houkuttelevia perennoja ja vaikka marjapensaita. Yrttimaatkin ovat trendikkäitä jos ei vallan vihanneksia viitsi asukkaat viljellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu